Lewis Hamilton castiga Marele Premiu al Ungariei

Marele Premiu al Ungariei a fost mai spectaculos fata de anii trecuti și i-a oferit lui Lewis Hamilton prima victorie în calitate de pilot al echipei Mercedes. Britanicul a avut un start excelent, dar diferenta s-a facut odata cu reintoarcea pe circuit dupa prima oprire la boxe.

Hamilton si Vettel au revenit pe traseu in spatele lui Jenson Button. Hamilton a trecut rapid de fostul sau coechipier de la McLaren, dar Vettel a reușit să faca acelasi lucru abia in turul 24.

Pilotul echipei Red Bull Racing nu a reușit să salveze nici măcar locul doi, datorită strategiei cu numai două opriri la boxe alese de Kimi Raikkonen. Finlandezul a urcat treptat in pluton pana pe locul doi după ultima serie de pit-stop-uri, reusind sa reziste atacurilor lui Vettel.

In schimb, Mark Webber, care a luat startul de pe locul 10 cu pneuri medium, a terminat pe locul patru cu anvelope soft. Fernando Alonso, de la Ferrari, a ocupat locul cinci, departe de plutonul fruntas, dar ar putea pierde punctele pentru ca a activat de trei ori sistemul DRS fara sa fie in marja de o secundă fata de pilotul din fata sa. Deocamdata, comisarii au stabilit doar faptul ca este vorba despre o setare gresita facuta de echipa Ferrari si au decis sa o amendeze pe aceasta cu 15 mii de euro.

Plecat de pe locul trei al grilei de start, Romain Grosjean a terminat cursa pe locul sase. Francezul a încercat fara succes sa treaca de Vettel la start și apoi s-a acroșat cu Jenson Button. A urmat si o penalizare pentru ca l-a depasit pe Massa pe exteriorul circuitului, acest lucru compromitand sansele sale la un rezultat bun. Button s-a clasat pe locul sapte, iar Massa a ocupat doar locul opt. Sergio Perez a adus două puncte celor de la McLaren, clasandu-se pe locul noua.

Nico Rosberg a avut o cursa de cosmar. La start, s-a acrosat cu Massa si a coborat pe locul 12, iar spre finalul cursei a fost nevoit sa abandoneze in urma unei defectiuni tehnice. Retragerea germanului l-a promovat pe Pastor Maldonado pe locul 10, care a adus astfel primul punct din acest sezon pentru Williams. „Aceasta este probabil una dintre cele mai importante victorii din cariera mea. Este un adevărat privilegiu sa merg la o echipă noua si sa castig cu Mercedes-Benz.”, a declarat Lewis Hamilton.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter