Jan Kopecky, victorios la Raliul Sibiului

Cehul Jan Kopecky a inregistrat la Sibiu cea de-a patra victorie in Campionatul European de Raliuri din acest an. Jan Kopecky a dominat a doua zi a Raliului Sibiului, o zi in care cei mai multi concurenți au preferat sa isi menajeze masinile.

Ecarturile de timp după prima zi erau suficient de mari, iar cele cateva batalii din clasament s-au tranșat in urma unei noi serii de abandonuri. In a doua zi, cehul Kopecky nu a mai avut adversar, pentru ca francezul Francois Delecour a anuntat ca nu va ataca poziția pilotului Skoda și că se multumeste cu locul doi.

Dupa prima trecere pe probele de dimineata, inclusiv dificila proba Gatul Berbecului, lunga de 30 km, Delecour s-a întors in parcul de service cu un amortizor rupt. Mecanicii sai au remediat defectiunea, iar Kopecky a trebuit doar sa isi conserve avantajul.

La final, a obținut fara probleme a patra victorie din acest sezon ERC. Pentru locul trei, batalia s-a dat între pilotul roman Edwin Keleti și japonezul Toshihiro Arai. Edwin Keleti a fost nevoit sa abandoneze pentru ca masina sa avea probleme la suspensie pe a doua trecere pe proba speciala Gatul Berbecului, spre bucuria japonezului, care obține astfel locul trei în clasamentul general și victoria în ERC Production Cup.

La clasa automobilelor cu două roți motrice, Alex Filip a fost învins de Sebastian Barbu în ultima proba a zilei. inainte de Superspeciala disputata pe circuitul de Autocross din Sibiu, Filip avea un avans de doar 2.0 secunde.

Barbu a atacat și, la final, a obtinut un timp cu 4.9 secunde mai bun fata de cel al lui Alex Filip. Raliul Sibiului 2013 s-a dovedit din nou foarte dur, probele speciale degradandu-se dupa doua treceri ale mașinilor de concurs. Din acest motiv, a treia trecere pe proba speciala Santa a fost anulată la cererea piloților. La Raliul Sibiului au fost 22 de abandonuri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter