Hamilton, dominator in antrenamentele din Monaco. Replica timida a Ferrari

Weekend-ul de Formula 1 din Monaco a inceput in nota obisnuita, cu monoposturile Mercedes dominand clar antrenamentele de pe circuitul stradal din Principat.

Seriile de teste au inceput inca de joi, asa cum se obisnuieste in Principat, iar Lewis Hamilton a dominat copios prima zi. In prima sesiune, campionul mondial in exercitiu a oprit cronometrul la 1:12.106, apoi a revenit in a doua sesiune si si-a imbunatatit timpul cu aproape o secunda. Coechipierul Valtteri Bottas s-a descurcat si el remarcabil, clasandu-se pe locurile 3 si 2 in cele doua sesiune de vineri.

Singurul care a reusit sa le puna probleme celor de la Mercedes a fost Max Verstappen. Olandezul de la Red Bull a stabilit al doilea timp in prima sesiune a zilei, fiind mai incet decat Hamilton cu doar 6 sutimi de secunda. Tanarul putea repeta prestatia si in a doua sesiune, insa anumite probleme la monopost l-au facut sa se retraga dupa doar 10 tururi parcurse.

Marea dezamagire a zilei a fost din nou Ferrari, care pornea cu mari sperante in weekendul de cursa din Principat. Promisiunile nu s-au materializat insa, iar pilotii Scuderiei au fost cu peste 3 zecimi mai inceti decat rivalii. Leclerc a fost cel mai rapid dintre pilotii Calutului Cabrat in prima sesiune, terminand pe locul al patrulea, imediat in fata lui Vettel, dar germanul si-a luat revansa in a doua sesiune, cand a terminat cu al treilea timp, iar Leclerc a fost doar al 10-lea.

Cursa din Marele Premiu al Principatului Monaco este programata duminica, de la ora 16.10. In aceasta etapa, calificarile sunt insa extrem de importante, pentru ca depasirile sunt aproape imposibile pe circuitul stradal din Monte Carlo. Calificarile sunt programate sambata, de la ora 16.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter