Gyenes, lider la clasa Original dupa prima etapa din Dakar. Cum s-a descurcat Alonso la debut

Riderul roman Emanuel Gyenes a luat startul in cel mai dur rally-raid din lume, Raliul Dakar.

Many Gyenes a incheiat prima zi de concurs din Raliul Dakar 2020 pe pozitia a 47-a la clasa moto. El a terminat cei 752 de kilometri ai traseului, din care 319 km de proba speciala, cu 55 de minute intarziere fata de castigatorul primei etape, australianul Toby Price, campionul de anul trecut.

Riderul roman, care se afla la cea de-a zecea participare la Dakar, a terminat traseul dintre Jeddah si Al Wajh in 4 ore si 16 minute. Gyenes a urcat astfel pe prima pozitie la clasa Malle Moto (Original), in care puncteaza 40 de rideri.

In urma lui Toby Price, a trecut linia de sosire americanul Ricky Brabec. Riderul de la Monster Energy Honda sta la doar cinci secunde in urma liderului, dupa ce acesta din urma a primit o penalizare de doua minute. Pe pozitia a treia in clasamentul etapei s-a situat austriacul Matthias Walkner, care a sosit cu 35 de secunde intarziere fata de riderul din fata sa.

Celalalt roman din competitia moto, Marcel Butuza, a abandonat pe finalul primei zile de concurs, dupa ce, la jumatatea traseului, era pe pozitia a 70-a din cei 144 de competitori. Butuza nu a fost singurul care a abandonat. Alti trei rideri i-au urmat exemplul, astfel ca cea de-a doua zi de concurs va avea la start 140 de competitori la clasa moto.

Cea mai mare supriza a primei zile de concurs a venit la clasa auto, unde victoria i-a revenit lituanianului Vaidotas Zala. El a fost urmat la mai bine de doua minute de "legenda vie a Dakarului", francezul Stephane Peterhansel, si de fostul pilot de Formula 1, Carlos Sainz. Castigatorul de anul trecut al raliului Dakar, qatarezul Nasser Al-Attiyah, a terminat pe pozitia a patra, in timp ce debutantul Fernando Alonso a incheiat prima zi de concurs pe pozitia a 11-a, la 15 minute in urma castigatorului.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter