Gyenes, locul 43 in etapa a cincea din Raliul Dakar. Loeb, invingator la clasa auto

Emanuel Gyenes in Raliul Dakar

Riderul roman Emanuel Gyenes a ocupat locul 43 la clasa moto, vineri, in etapa a cincea a Raliului Dakar, competitie care se desfasoara în Peru.

Gyenes a terminat cei 776 de kilometri ai etapei a cincea, desfasurata intre localitaţile Moquegua si Arequipa, in aproape cinci ore si 20 de minute, sosind la o ora si sapte minute in spatele castigatorului de etapa, englezul Sam Sunderland. Gratie performantei de vineri, riderul roman a inregistrat un salt de opt locuri in clasament general, pana pe pozitia a 43-a.

Gyenes este insa foarte aproape sa devina campion la clasa Original, cea care inlocuieste clasa Marathon si pe care Many a castigat-o in 2011 si in 2015. Momentan, romanul este pe locul secund, la mai putin de trei minute in spatele liderului Romain Leloup.

Prezent pentru a noua oara in Dakar, Many Gyenes este departe de a-si repeta cea mai buna performanta, care a fost locul 14 la general, in 2016. In alte doua randuri el a mai intrat in Top 20, in 2011 si in 2017, cand a incheiat cel mai dificil rally-raid din lume pe pozitia a 17-a. In acest an, obectivele nu sunt atat de indraznete, avand in vedere ca Many abia a revenit dupa accidentarea suferita la umar in luna noiembrie.

In alta ordine de idei, septuplul campion mondial de raliuri, Sebastian Loeb, a reusit vineri sa obtina victoria in etapa a cincea, la clasa auto. Francezul a fost cu peste 10 minute mai rapid decat qatarezul Nasser Al-Attyiah și a urcat pe pozitia a cincea la general. Lider ramane qatarezul de la Toyota Gazoo Racing, urmat la 24 de minute de francezul Stephane Peterhansel, cel care are in palmares 15 titluri in Dakar, 7 la clasa moto si 8 la clasa auto.

Sambata este zi de pauza la Dakar.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter