Gyenes, locul 38 in Dakar dupa etapa a sasea. Loeb, un nou succes la clasa auto

Gyenes, locul 38 in Dakar dupa etapa a sasea

Emanuel Gyenes isi continua ascensiunea in clasamentul din Raliul Dakar. Riderul roman a incheiat etapa a sasea pe pozitia a 38-a la clasa moto.

Dupa o zi de pauza, Many Gyenes a revenit si mai motivat in Raliul Dakar. Romanul a avut nevoie de aproape sase ore pentru a termina traseul de 336 de kilometri, dintre localitatile Arequipa si San Juan de Marcona, fiind cu aproape doua ore mai incet decat castigatorul de etapa, chilianul Pablo Quintanilla. Gyenes a terminat ziua pe pozitia a 38-a, una care i-a asigurat o ascensiune de cinci locuri in clasamentul general, unde Many se claseaza tot pe pozitia a 38-a.

Prestatia din etapa a sasea l-a tras insa inapoi pe Gyenes in clasamentul Original. Romanul a coborat de pe pozitia a doua pana pe locul al patrulea, la aproape 25 de minute in spatele liderului, olandezul Mark Tielemans.

Prezent pentru a noua oara in Dakar, Many Gyenes este departe de a-si repeta cea mai buna performanta, care a fost locul 14 la general, in 2016. In alte doua randuri el a mai intrat in Top 20, in 2011 si in 2017, cand a incheiat cel mai dificil rally-raid din lume pe pozitia a 17-a. In acest an, obectivele nu sunt atat de indraznete, avand in vedere ca Many abia a revenit dupa accidentarea suferita la umar in luna noiembrie.

La clasa auto, septuplul campion mondial de raliuri, Sebastian Loeb, a bifat a doua victorie consecutiva. Francezul a fost cu doua minute mai rapid decat qatarezul Nasser Al-Attyiah si a urcat pe pozitia a doua la general. Lider ramane qatarezul de la Toyota Gazoo Racing, cu un avans de 38 de minute fata de Loeb.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter