Gyenes cade in clasamentul din Dakar, dupa ziua a saptea de concurs

Gyenes cade in clasamentul din Dakar, dupa ziua a saptea de concurs

Romanul Emanuel Gyenes a ocupat locul 50 la clasa moto, luni, in etapa a saptea a Raliului Dakar 2019, competitie care se desfasoară in Peru.

Riderul roman a incheiat etapa desfasurată la San Juan de Marcona in putin peste cinci ore si jumatate, la o ora si 47 de minute in spatele castigatorului de etapa, englezul Sam Sunderland. Din cauza prestatiei din a saptea zi de concurs, Gyenes a cazut doua locuri in clasamentul general, pana pe locul 40. De asemenea, Many a mai cazut un loc la clasa Original, unde ocupa in acest moment pozitia a cincea. Romanul este la 34 de minute in spatele liderului clasei, francezul Arnold Brucy.

Prezent pentru a noua oara in Dakar, Many Gyenes este departe de a-si repeta cea mai buna performanta, care a fost locul 14 la general, in 2016. In alte doua randuri el a mai intrat in Top 20, in 2011 si in 2017, cand a incheiat cel mai dificil rally-raid din lume pe pozitia a 17-a. In acest an, obectivele nu sunt atat de indraznete, avand in vedere ca Many abia a revenit dupa accidentarea suferita la umar in luna noiembrie.

La clasa auto, etapa i-a revenit francezului Stephane Peterhansel, care a terminat cei 387 de kilometri in patru ore si o secunda. El a fost urmat in clasamentul rundei de spaniolul Dani Roma si de conationalul acestuia, Carlos Sainz. Liderul la general din clasamentul auto, qatarezul Nasser Al Attiyah, a terminat doar pe pozitia a patra, la 11 minute in spatele lui Peterhansel. Qatarezul de la Toyota Gazoo Racing ramane lider la general, dar Peterhansel si Roma au reusit sa-si recupereze pozitiile a doua si a treia, pe care le pierdusera în fata lui Leob dupa evolutiile din precedentele doua etape. Attiyah mai are acum un avans de 29 de minute fata de Peterhansel si 37 de minute fata de Roma.

Etapa a 8-a va avea loc marti intre San Juan de Marcona si Pisco.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter