Gabriel Ene va participa in celebra cursa de la Pikes Peak

Gabriel Ene Pikes Peak 2018

Gabriel Ene este unul dintre cei mai cunoscuti piloti romani, fiind de asemenea si campion national en-titre al grupei F2, grupa care reuneste automobilele cu doua roti motrice care face parte din Campionatul National de Viteza in Coasta.

Acesta conduce un model Honda Civic EP3, automobil care l-a consacrat in ultimii ani si care i-a adus unele dintre cele mai mare reusite din cariera. Mai exact, vorbim despre cele doua titluri consecutive de campion national al clasei H3 obtinute in 2015 si 2016, respectiv titlul de campion al categoriei F2.

Iar anul 2018 debuteaza cu o veste excelenta pentru Gabriel Laurentiu Ene, acesta primind acceptul pentru a lua startul celebrei curse de viteza in coasta Pikes Peak, cursa care se desfasoara in Statele Unite ale Americii.

Cursa este cunoscuta in intreaga lume in randul pasionatilor sporturilor cu motor, fiind una extrem de spectaculoasa si care tine cu sufletul la gura orice pasionat auto. Cursa Pikes Peak se desfasoara in Colorado si are o lungime de doar 19.9 km, pe care se regasesc insa nu mai putin de 156 de viraje.

Startul cursei ii gaseste pe piloti la o altitudine de 2.865 de metri, in timp ce finalul cursei ii va gasi pe cei care au reusit sa ajunga pana acolo la o altitudine de 4.301 metri. Pe langa spectaculozitatea de care a dat dovada de fiecare data, cursa Pikes Peak se poate lauda si cu titlul de a doua cea mai veche cursa care se desfasoara peste Ocean, in Statele Unite ale Americii. Prima cursa Pikes Peak a avut loc in urma cu mai bine de o suta de ani, mai exact in anul 1916. Asa cum probabil stiti deja, prima cursa auto desfasurata vreodata pe taram american a fost Indy 500.

Gabriel Laurentiu Ene nu este insa primul roman care va lua startul celebrei curse ce se desfasoara anual in statul Colorado al Statelor Unite ale Americii. In urma cu patru ani, Andrei Mitrasca a fost primul roman care a luat vreodata startul in aceasta celbra cursa.

Cea de 96-a editie a cursei Pikes Peak va lua startul la mijlocul acestei veri, mai precis in data de 24 iunie 2018. Gabriel Laurentiu Ene va avea numarul de concurs 127 si va face parte din categoria Pikes Peak Open. Suntem siguri ca toti sustinatorii lui Gabriel Ene si restul pasionatilor auto din tara noastra vor astepta cu sufletul la gura startul cursei din acest an.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter