FOTO | Mercedes si Red Bull si-au prezentat monoposturile in aceeasi zi

Monopostul Mercedes pentru 2019

Grila noului sezon din Formula 1 este aproape completă, pe măsură ce alte două team-uri și-au prezentat monoposturile pentru noul sezon. Rivale în lupta pentru titlu, Mercedes și Red Bull au rivalizat inclusiv în dezvelirea noii mașini, ambele fiind prezentate în aceeași zi.

Mercedes nu a făcut mare tam-tam cu prezentarea noului monopost, cel care promite să fie din nou reperul sezonului din Formula 1. Echipa constructorului german va încerca în 2019 să câștige al șaselea titlu la rând la constructori, iar britanicul Lewis Hamilton pe al cincilea la piloÅ£i ca sportiv la Mercedes și al șaselea din carieră. Și în 2019, Hamilton va fi coechipier cu finlandezul Valtteri Bottas.

Înainte de a ajunge la Barcelona, pentru prima sesiune de teste a ierni, noul W10 va ieși pe circuit la Silverstone, iar ambii piloți vor avea ocazia să îl conducă în premieră. Nu îi vor putea testa însă limitele, pentru că acesta nu va fi decât un eveniment mediatic, iar în astfel de evenimente limita maximă de viteză este de 100 km/h.

"Începem sezonul cu zero puncte, deci nu luăm nimic ca venind de la sine și nu există absolut niciun sentiment că suntem îndreptăÅ£iÅ£i să fim în frunte", a declarat șeful Mercedes, Toto Wolff.

Și Red Bull Racing și-a prezentat monopostul în aceeași zi, acesta fiind primul model din istoria de 14 ani a echipei care este propulsat de Honda. Noul model prezintă o schimbare drastică din punct de vedere estetic pentru team-ul austriac, deținut de gigantul de pe piața băuturilor energizante. Echipa îi va ava ca piloÅ£i în 2019 pe olandezul Max Verstappen și pe francezul Pierre Gasly.

Mercedes și Red Bull au dus numărul prezentărilor de monoposturi din Formula 1 la șase. Haas F1, Williams, Toro Rosso și Renault au mai făcut până acum prezentările. Urmează Racing Point, pe 13 februarie, McLaren, pe 14 februarie, Ferrari, pe 15 februarie, și Alfa Romeo, pe 18 februarie.

Testele oficiale dinaintea sezonului vor începe la 18 februarie, la Barcelona, iar prima etapă va fi la 17 martie, în Australia.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter