Formula 1 se reia in mediul virtual, iar pilotii vor concura din confortul propriei case. Unde poti urmari cursele!

Formula 1 va inlocui cursele anulate de coronavirus cu o serie de curse virtuale. Prima dintre ele va fi Marele Premiu al Bahreinului, care se va disputa in acest weekend.

In incercarea de a pastra viu interesul fanilor pentru Formula 1 in aceasta perioada de suspendare a campionatului, conducatorii Marelui Circ au decis sa organizeze in weekend-urile de curse anulate cateva competitii virtuale. Vor fi asadar cinci curse, prima dintre ele fiind programata la finalul acestei saptamani, cand ar fi trebuit sa aiba loc Marele Premiu din Bahrein.

Grand Prix-ul virtual din Bahrein se va disputa tot pe circuitul Sakhir, cu incepere de la ora 22:00. Grila de start nu a fost inca anuntata, dar din comunicatul original reiese ca mai multi piloti din Formula 1 vor urca in simulatoare, iar alaturi de ei si cativa invitati speciali. Si pentru ca abilitatile fiecarui pilot sunt diferite, setarile de joc vor tine cont de aceste diferente.

Formula 1 a anuntat si regulile dupa care se vor disputa Grand Prix-urile virtuale. Acestea se vor desfasura pe o distanta de 50% din distanta cursei reale, iar toate masinile de pe simulator vor avea performante asemanatoare. Totusi, piloti isi vor putea personaliza masina prin intermediul optiunionalelor, de genul controlului tractiunii, a sistemului asistat de franare sau a pneurilor. De asemenea, modulul de avariere al masinilor va fi setat pe nivel scazut.

In Bahrain, vor fi calificari, dupa care se vor alerga 28 de tururi. Cursa este asteptata sa tina circa o ora si va fi in direct pe site-ul oficial al competitiei dar si pe canalul oficial de YouTube si pe Facebook.

Cursele virtuale nu vor puncte in clasametul Formulei 1 si nici nu vor avea un premiu pentru invingator, ci au fost create doar in scop de divertisment. Oficialii Formulei 1 nu exclud insa posibilitatea sa extinda acest campionat si dupa ce cursele reale se vor relua.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI SECOND HAND IN 2020
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter