Formatul calificarilor din Formula 1 s-ar putea schimba din 2020

Oficialii Formulei 1 au inceput discutiile pentru modificarea sistemului de calificare incepand cu sezonul 2020. Conform noului plan, sesiunea de calificari urmeaza sa fie impartita in patru parti, fiind eliminati cate patru piloti la finalul primelor trei runde de calificare, in timp ce ultimii 8 ramasi in cursa se vor bate pentru locurile fruntase.

Schimbarea are rolul de a oferi mai mult suspans si de a crea mai multa incertitudine in randul pilotilor de top, care ar trebui in noul format sa forteze pe durata tuturor celor trei manse pentru a ajunge in runda finala a calificarilor.

Noua propunere necesita si utilizarea unui set suplimentar de pneuri pentru fiecare pilot, iar Pirelli a refuzat acest lucru daca nu se vor face anumite plati suplimentare in acest sens.

Pentru a rezolva si problema pneurilor, in acest moment se analizeaza si o varianta in care primii opt piloti de pe grila de start sa inceapa cu pneuri folosite in a patra parte a calificarilor, in loc de penultima sesiune, asa cum se intampla in prezent.

Daca aceasta varianta va primi aviz favorabil, pilotii de top vor incepe cursa cu cea mai moale compozitie de pneuri si ar oferi mai multe sanse concurentilor din afara top 8.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter