Force India se rebranduieste. Noua echipa Racing Point va fi lansata pe 13 februarie

Concept al unui monopost de Formula 1

Dupa 11 ani de existenta, brandul Force India isi ia la revedere de la universul exclusivit al Formulei 1. Din noul sezon, echipa va fi rebotezata, festivitatea fiind programata in Canada, pe 13 februarie, cu o luna inainte de startul noului sezon.

Una dintre cele mai bune echipe din Formula 1 din ultimii ani, Force India a reusit sa depaseasca problemele financiare cauzate de ilegalitatile lui Vijay Mallya. Echipa isi va continua activitatea, dar sub un alt nume, dupa ce pachetul majoritar de actiuni a fost achizitionat de miliardarul canadian Lawrance Stroll, tatal pilotului Lance Stroll.

Noua echipa a fost denumita Racing Point, insa acesta este doar un nume provizoriul. Titulatura oficiala va fi dezvaluita pe 13 februarie, cand echipa isi va prezenta si monopostul pentru noul sezon. Ceremonia va avea loc la Toronto, in cadrul International AutoShow.

Evenimentul va avea loc cu numai doua zile inainte ca Ferrari sa-si prezinte noul monopost. Pentru moment, Racing Point și Ferrari sunt singurele echipe care au confirmat planurile pentru lansari.

Force India a fost in ultimii ani cea mai buna echipa din afara trioului Mercedes-Ferrari-Red Bull. Teamul a urcat in clasamente in fiecare an, iar in ultimele trei sezoane a terminat pe locul al patrulea in ierarhia constructorilor. In clasamentul pilotilor, cea mai buna performanta a fost ocuparea locului 11. Au reusit-o Sergio Perez de cinci ori, intre 2014 si 2018, respectiv Paul Di Resta, in 2012.

Va reamintim ca noua echipa se va baza in sezonul 2019 pe cuplul de piloti format din mexicanul Sergio Perez, aflat la al saselea sezon consecutiv pentru echipa, si din canadianul Lance Stroll, fiul patronului, locul 18 in clasamentul din sezonul trecut.

Echipa a fost infiintata in 2007, pe scheletul defunctei Spyker F1, intr-o tranzactie cifrata la 90 de milioane de euro. In iulie 2018, echipa a fost bagata sub control judiciar de catre Inalta Curte din Londra. Toate activele au fost cumparate de un consortiu de investitori, denumit Racing Point UK, care il are in frunte pe Lawrence Stroll. Noua echipa este o noutate in lumea curselor, insa ea a fost inregistrata inca din 2008, desi nu a avut o prezenta fizica inainte de Marele Premiu al Belgiei din acest an.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter