Final de Dakar - Mani Gyenes a castigat clasa Original. Cum a aratat clasamentul moto si auto

Prima editie a Raliului Dakar desfasurata in Arabia Saudita a ajuns la final. Competitia a adus o performantea remarcabila pentru motorsportul romanesc.

Emanuel Gyenes a castigat clasa Orinigal de la cea de-a 42-a editie a Raliului Dakar, cel mai dur rally raid din lume. Satmareanul a incheiat ultima zi de concurs pe pozitia a 34-a, iar la general s-a clasat pe locul 29. Nu este cea mai buna performanta a lui Mani la Dakar, unde se poate lauda cu un loc 14, insa este extrem de bine pentru prima editie disputata in Arabia Saudita. Mai mult decat atat, succesul de la clasa Original l-a plasat intre laureatii raliului din acest an.

Clasa moto a fost castigata de Ricky Brabec, care a devenit astfel primul american campion la Dakar. El a fost urmat in clasament de chilianul Pablo Quintanilla, iar podiumul a fost completat de australianul Toby Price, campionul de anul trecut.

La clasa auto, victoria in ultima etapa i-a revenit qatarezului Nasser Al Attyiah, care nu a reusit sa ii fure insa victoria la general lui Carlos Sainz. Pilotul spaniol a terminat ultima zi de concurs pe pozitia a sasea si si-a trecut in cont cel de-al treilea trofeu la Dakar. Al-Attyiah a terminat pe pozitia a doua la general, iar Stephane Peterhansel a incheiat pe pozitia a treia.

Fernando Alonso a incheiat ziua a 12-a de concurs pe pozitia a patra, la 3 minute si jumatate in urma castigatorului. La raliul sau de debut, dublul campion mondial din Formula 1 a terminat pe pozitia a 13-a la general.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter