FIA a anuntat calendarul Formulei 1 din 2020. Vom avea doua noi curse in program!

Federatia Internationala de Automobilism a anuntat calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2020.

FIA a anuntat calendarul Formulei 1 din 2020

Sezonul viitor, calendarul competitional al Marelui Circ va cuprinde 22 de curse, cu una mai mult decat in aceasta stagiune. Noua configuratie reprezinta un record, aceasta fiind cel mai aglomerat sezon din istoria competitiei.

Desi numarul curselor creste cu unu, in calendar vom avea doua Grand Prix-uri noi, asta pentru ca dispare din calcule Marele Premiu al Germaniei de la Hockenheim. Ca noutati, vom avea in premiera o cursa in Vietnam, care se va disputa pe un circuit stradal in capitala Hanoi, pe 5 aprilie. De asemenea, Marele Premiu al Olandei va reveni in calendar dupa 25 de ani. Cursa se va disputa pe circutul de la Zandvoort, la 3 mai.

De remarcat faptul ca Marele Premiu al Italiei apare in calendar, desi oficialii din Peninsula nu au prelungit inca contractul cu FIA. El apare in calendarul provizoriu ca fiind programat pe 6 septembrie.

Potrivit programului, startul sezonului 2020 din Formula 1 se va da, ca de obicei, la Melbourne. Marele Premiu al Australiei este programat pe 15 martie. Finalul va fi la Abu Dhabi, la 29 noiembrie.

Inainte ca noul program sa fie oficializat, Consiliul Mondial al FIA trebuie sa voteze modificarea regulii care stipuleaza un numar maxim de 21 de curse intr-un sezon. Este de asteptat ca reprezentantii echipelor sa atace aceasta decizie, ei declarandu-si in nenumarate randuri dezacordul fata de o aglomerare a programului competitional.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter