Fernando Alonso se retrage din Formula 1

Anunt putin scontat in lumea Formulei 1! Fernando Alonso se va retrage la finalul sezonului in curs. Anuntul a fost facut chiar de iberic, care se pare va incerca o noua provocare, intr-n alt sport cu motor.

Fernando Alonso a declarat ca a venit timpul sa se retraga din F1 dupa 17 ani plini de satisfactie. Spaniolul a dat de inteles ca fva ramane in lumea sporturilor cu motor, fara sa precizeze exact ce competitie va alege. Ibericul, ajuns la 37 de ani, va continua sa concureze cu McLaren pana la finele sezonului 2018. Pilotul care il va inlocui nu a fost anuntat.

Seful McLaren , Zak brown, respecta decizia lui Alonso, desi considera ca acesta se retrage in varf de forma.

Fernando Alonso are o cariera impresionanta: doua titluri in Formula 1 (2005 si 2006), perioada in care a concurat pentru Renault. A fost aproape de al treilea titlu dupa ce a trecut la Ferrari, insa eforturile sale nu s-au materializat nici cu Scuderia din Maranello.

Spaniolul isi incepea cariera Minardi in 2001. Au urmat la Renault si la McLaren, dupa care s-a intors la echipa din Hexagon pentru doua sezoane. Apoi, a reprezentat pentru 5 sezoane Ferrari si s-a intors la McLaren.

Alonso a concurat in Le Mans, in acest sezon, la volanul unui prototip LMP1 de la Toyota si a alergat si cu un monopost la Indy 500. Sunt specialistii care cred ca Fernando Alonso se pregateste incercarea coroanei triple in sportul cu motor. Aceasta a fost obtinuta pentru prima data de Graham Hill, iar britanicul este singurul care se poate mandri cu o asemenea reusita. El a castigat Marele Premiu al statului Monaco in 1963, 1965, 1965, 1968 si 1969, cursa de 24 de ore de la Le Mans in 1972 si a castigat si la Indianapolis 500 in 1966.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter