F1, Marele Premiu al Belgiei: Patru piloti vor fi penalizati pe grila de start

Oficialii Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) au anuntat ca patru piloti vor fi penalizati pe grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei.

Monopost Red Bull pe grila de start

La prima cursa pentru Red Bull, thailandezul Alexander Albon va fi nevoit sa plece din coada plutonului. Acest lucru se va intampla pentru ca masina pe care thailandezul o va prelua de la Pierre Gasly va primi un upgrade al motorului din partea celor de la Honda. Acelasi lucru se va intampla si cu una dintre masinile Toro Rosso, insa oficialii teamului nu au anuntat inca cine va beneficia de acest upgrade. Asadar, fie Gasly, fie rusul Kvyat vor trebui sa plece de asemenea din coada plutonului.

Penalizari la Marele Premiu de la Spa-Francorchamps vor primi si pilotii Renault, Daniel Ricciardo si Niko Hulkenberg. Fiecare dintre ei a primit o declasare de cinci pozitii fata de rezultatul din calificari, dupa ce constructorul francez a ales sa introduca un nou motor.

Noul motor Renault va ajunge si la McLaren, insa teamul britanic inca nu s-a hotarat daca sa il introduca in week-endul din Belgia. O decizie finala va fi luata dupa prima sesiune de antrenamente. Potrivit informatiilor din sanul echipei, cei doi piloti ar fi cerut ca noul motor sa fie introdus la urmatoarea cursa, de la Monza, pentru ca circuitul este mult mai rapid si le ofera mai multe sanse de depasiri.

De un upgrade al motorului va beneficia si echipa Mercedes, insa in cazul pilotilor Sagetilor Argintii nu va fi vorba de nicio penalizare. Au fost schimbate doar anumite componente ale motorului, iar dupa intalnirea cu oficialii FIA, nemtii au dat asigurari ca nu vor primi nicio declasare. Este si cazul echipelor Racing Point si Williams, care de asemenea folosesc motorul Mercedes.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter