Etapa fantastica pentru Gyenes la Dakar. Romanul a avut cea mai buna zi de la editia din acest an

Etapa fantastica pentru Gyenes la Dakar. Romanul a avut cea mai buna zi de la editia din acest an

Emanuel Gyenes a avut o zi cu adevarat fantastica, in a zecea etapa a Raliului Dakar.

Etapa a zecea a Raliului Dakar i-a purtat pe Wadi Al Dawasir si Haradh, pe o distanta de 886 de kilometri, dintre care 410 au fost pe proba speciala. Riderul roman Mani Gyenes s-a descurcat admirabil, reusind sa termine etapa pe pozitia a 14-a, la 24 de minute in urma invingatorului. Evolutia i-a asigurat romanului de la Vectra Racing o ascensiune de trei pozitii in clasamentul general, pana pe locul 29.

Gyenes si-a asigurat victoria si in clasa Original, unde are acum un avans de aproape o ora si 40 de minute fata de francezul Florent Vayssade.

Victori in etapa a zecea i-a apartinut spaniolului Joan Barreda Bort, cu un avans de un minut fata de americanul Ricky Brabec si doua minute si jumatate fata de argentinianul Kevin Benavides. La general, Brabec detine sefia, urmat de chilianul Pablo Quintanilla si de spaniolul Bort.

La clasa auto, ziua a fost castigata de spaniolul Carlos Sainz, liderul clasamentului general, urmat de polonezul Jakub Przygonski si de sud-africanul Giniel de Villiers. La general, Sainz si-a marit avansul la 18 minute fata de Nasser Al Attyiah. Pe pozitia a treia este Stephane Peterhansel, care ii sufla in ceafa rivalului sau qatarez, diferenta fiind de numai 16 secunde.

Fernando Alonso a avut o zi dezastruoasa, terminand etapa pe pozitia a 55-a, la o ora si 17 minute in urma castigatorului, dupa ce s-a rasturnat cu masina la coborarea de pe o duna de nisip. Masina sa Toyota a aterizat insa pe roti, iar spaniolul a revenit in concurs. La general el a cazut astfel pe pozitia a 14-a.

VIDEOCLIPUL ZILEI