Doliu in lumea Formulei 1. Marele campion s-a stins din viata in aceasta noapte

Lumea automobilismului este in doliu, dupa ce renumitul pilot Stirlin Moss s-a stins din viata.

Stirling Moss si Michael Schumacher

Unul dintre cei mai cunoscuti piloti din istoria Formulei 1, Stirling Moss, s-a stins din viata la varsta de 90 de ani, la locuinta sa din Londra, dupa o lunga lupta cu boala.

Nascut in capitala Regatului Unit, in 1929, Moss a debutat in lumea automobilismului la 19 ani, in ciuda insistentelor cu care parintii lui il indreptau spre cariera de medic. A pilotat timp de 14 ani, timp in care a luat startul in 529 de curse si a bifat 212 victorii. Cu toate acestea, nu a cucerit niciodata vreun titlu mondial, indiferent de competitia in care a luat parte. Cu toate acestea, in 1951 a facut pasul catre competitia suprema a automobilismului, Formula 1, unde a luat 66 de starturi si a castigat 16 curse.

Prima victorie in Marele Circ a venit in 1955, la Aintree, in Marele Premiu al Marii Britanii, victorie obtinuta la volanul unui model legendar: Mercedes-Benz W196. In acelasi an, a castigat cursa de 1000 de mile Mille Miglia din Italia, cu un timp care ramane record pana astazi.

Se intampla la volanul unui Mercedes-Benz 300 SLR, iar in cinstea acestui succes, constructorul german i-a dedicat in 2003 o serie limitata a deja celebrului model Mercedes-Benz SLR McLaren. Masina este cu totul una speciala - nu are parbriz, iar la momentul lansarii era cea mai rapida masina de serie. Putea atinge viteza de 350 km/h.

Pe langa cursele de masini, viata fostului mare pilot a fost marcat si de cateva momente inedite. In 1960 a ramas fara permis un an de zile, pentru ca a condus imprudent in timp ce testa o masina Mini.

In 2009, la varsta de 80 de ani, legendarul pilot s-a ales cu gleznele fracturate, cu metatarsienele si patru vertebrefisurate, dupa ce liftul in care se afla in propria locuinta s-a prabusit in gol de la o inaltime de trei etaje. S-a recuperat insa bine si a revenit la evenimentele din viata publica.

In 2016, starea de sanatate a lui Stirling Moss s-a subrezit serios din cauza unei infect. A fost internat intr-un spital din Singapore csi a fost fortat sa se retraga din viata publica.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter