Finalul unei ere. O legenda din MotoGP si-a anuntat retragerea dupa ultima cursa a sezonului!

Dani Pedrosa vs Valentino Rossi

Valencia gazduieste in acest final de saptamana ultima cursa a sezonului din Moto GP. Cursa va marca finalul unei ere in cea mai îndrăgita competitie moto de pe mapamond. Va fi ultima reprezentatie a spaniolului Dani Pedrosa.

Triplul campion mondial din Moto GP si-a anunțat dorinta de a pune punct carierei din Moto GP inca de la mijlocul anului, dar mutarea a fost oficializata abia acum, dupa esuarea negocierilor cu Dorna pentru prelungirea contractului. Spaniolul si-a anuntat decizia chiar inaintea ultimei curse a sezonului, in cadrul unei conferinte de presa in care a fost inclus in Hall of Fame-ul Moto GP-ului. Pedrosa pune astfel punct unei cariere de 18 ani, in care si-a trecut in palmares un titlu la clasa 125cc, in 2003, si două titluri la 250cc, in 2004 si 2005. La clasa regina, Pedrosa nu a luat niciun titlu, dar a iesit in trei randuri vicecampion mondial.

Spaniolul este de asemenea al treilea in topul riderilor cu cele mai multe podiumuri din istoria Moto GP. Este depasit doar de Valentino Rossi si de Giacomo Agostini.

"Prima oara m-am gandit la retragere in 2011. Am avut o accidentare si tot nu ma refacusem dupa pauza de iarna. Faceam accident si ma raneam, apoi reveneam si faceam din nou accident. Sa petreci 8 sau 9 luni intr-o astfel de rutina este foarte dificil si este normal sa pui lucrurile la indoiala, sa incerci sa iti gasesti alta motivatie", a povestit Pedrosa. "Este un sentiment foarte ciudat, parca nu este real. As vrea sa opresc timpul, dar nu pot. Sincer sa fiu, nu cred ca o sa realizez ce se intampla in perioada imediata. Chiar sa fiu aici, la această conferinta, e o senzatie foarte ciudata. Nu te gandesti la acest moment cand pilotezi"

Pedrosa le-a intrat fanilor la inima inca de la prima sa cursa, in urma cu 18 ani. A terminat pe podium la debut. In acest an, insa, nu a mai prins niciodata Top 3 in vreo cursa. Este pe locul 11 în clasamentul general, cu 106 puncte strânse în cele 17 curse disputate pana acum.

"Decizia de a ma retrage nu a venit din cauza rezultatelor. Cel mai ciudat lucru in acest an a fost gandul ca va fi ultima mea cursa pe fiecare circuit in parte, ca nu voi mai vedea acele locuri de la start. Cu toate ca nu ar trebui sa spui niciodata, niciodata. Nimeni nu stie ce ii rezerva viitorul, iar eu vreau sa raman conectat la aceasta lume a motociclismului", a mai declarat Pedrosa.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI ENERVANTE PROBLEME LA MODELELE BMW
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter