Cand incepe sezonul de Formula 1. Ce spun, de fapt, organizatorii despre startul stagiunii in conditiile epidemiei de coronavirus

Cand incepe sezonul de Formula 1. Ce spun, de fapt, organizatorii despre startul stagiunii in conditiile epidemiei de coronavirus

Se pare ca luminita de la capatul tunelului incepe sa se vada pe mai multe domenii. Am aflat si cand va incepe sezonul de Formula 1. Iata ce spun organizatorii despre startul stagiunii in conditiile epidemiei de coronavirus (Covid-19).

Dupa ce pandemia de coronavirus (Covid-19) a pus stapanire pe intreaga lume, se pare ca incepem sa vedem o oarecare reintoarcere la normal. Stim ca primele noua curse din acest sezon au fost anulate sau amanate, dar oficialii fac tot posibilul ca lucrurile sa se rezolva si sa vedem din nou masinile de Formula 1 pe circuite.

Iata ce spun, de fapt, organizatorii despre startul stagiunii in conditiile epidemiei de coronavirus. Cand incepe sezonul de Formula 1 in 2020?

Cand incepe sezonul de Formula 1 in 2020 si unde va avea loc?

Conform declaratiilor facute de Chase Carey, presedintele sociatatii care gestioneaza competitia de Formula 1, noul sezon ar urma sa debuteze in Austria, intre 3 si 5 iulie. Bineinteles, acest lucru se va face probabil fara fani, iar asta ne dezamageste destul de mult.

Citeste si: Doliu in lumea Formulei 1. Marele campion s-a stins din viata

Carey a mai adaugat ca organizatia vizeaza un debut al curselor in Europa in iulie, august si inceputul lui septembrie. In lunile septembrie, octombrie si noiembrie urmeaza sa aiba loc competitiile din Eurasia, Asia si cele de pe continentaul american. Sezonul se va incheia in decembrie, cu competitiile din Bahrain si traditionala finala de la Abu Dhabi, dupa ce vor avea loc intre 15 si 18 curse.

Calendarul nu este inca finalizat, asa ca va mai trebui sa avem rabdare. Pentru cei ce nu stiu, Formula 1 trebuie sa organizeze cel putin opt curse pe trei continente, in acest fel fiind clasificata drept campionat mondial.

Curse de Formula 1 fara spectatori

Stuart Pringle, directorul executiv de la Silverstone, a declarat ca este extrem de dezamagit ca Marele Premiu al Marii Britanii din acest an nu va permite accesul fanilor. Pe data de 19 iulie, este programata cursa de la Silverstone, insa din cauza pandemiei de coronavirus (Covid-19), organizatorii nu vor permite accesul fanilor in tribune.

„Am amanat decizia cat mai mult timp posibil, insa a devenit foarte clar, tinand cont de conditiile din tara si de cerintele guvernului aflate in vigoare acum si intr-un viitor previzibil, ca Grand Prix-ul nu poate avea pur si simplu loc in conditii normale. Obligatia noastra este de a proteja sanatatea si siguranta tuturor persoanelor implicate in pregatirea si desfasurarea evenimentului, a voluntarilor si a fanilor incredibili, iar aceasta era cea mai buna, cea mai sigura si, totodata, singura decizie pe care o puteam lua”, a adaugat oficialul britanic.

Nu uitati ca monoposturile pentru sezonul 2020 de Formula 1 au fost prezentate. Iata cum arata acestea!

VIDEOCLIPUL ZILEI