Campionatul Mondial MotoGP debuteaza in acest weekend in Qatar

Campionatul Mondial MotoGP debuteaza in acest weekend in Qatar

Odata cu sfarsitul acestei saptamani pornim intr-o noua editie a Campionatului Mondial de Motociclism Viteza MotoGP, competitie care atrage an de an milioane de pasionati ai curselor pe doua roti din toate colturile lumii. Noua editie a Campionatului Mondial debuteaza cu Marele Premiu al Qatarului, cursa ce se va desfasura in data de 26 martie pe circuitul Losail.

Pentru cei dintre voi care nu sunt inca extrem de familiarizati cu ceea ce se intampla in Campionatul Mondial MotoGP, trebuie sa va spunem de la bun inceput ca editia din acest an se anunta a fi una foarte spectaculoasa. Spunem asta pentru ca vom avea parte de o competitie acerba, unde campionii mondiali ai opt din ultimii noua ani competitionali se vor duela pentru un nou triumf la final de sezon.

Daca este sa ne uitam la rezultatele inregistrate in sezoanele trecute, am fi indreptatiti sa spunem ca spaniolul Marc Marquez este unul dintre favoritii clari ai acestui nou sezon. Acesta s-a mai impus pana acum de trei ori in Campionatul Mondial MototGP, ultimul succes fiind inregistrat chiar anul trecut. Insa acest succes ii va face si pe rivalii sai sa isi doreasca si mai mult o victorie in acest nou sezon competitional, asa ca trebuie sa fim cu ochii si spre Valentino Rossi sau Jorge Lorenzo.

Un alt nume interesant despre care cel mai probabil vom vorbi destul de mult in acest nou sezon este cel al lui Maverick Vinales, tanarul in varsta de 22 de ani impresionand sezonul trecut pe o motocicleta Suzuki. Succesul de care s-a bucurat pe parcursul sezonului trecut l-a propulsat pentru acest nou an competitional in tabara celor de la Yamaha, inlocuindu-l astfel pe Lorenzo. De asemenea, Vinales a reusit sa se impuna si in testele de pe circuitul Losail din Qatar, desfasurate in urma cu doua saptamani.

Cum spuneam si mai sus, Lorenzo a fost inlocuit la Yamana de tanarul Vinales, spaniolul alegand dupa noua ani de succes sa isi continue drumul alaturi de cei din echipa Ducati. Tot cu trei titluri la activ, Lorenzo este in masura sa puna probleme pe orice circuit.

Ultimul, dar nu cel din urma, Valentino Rossi ramane unul dintre cele mai mari nume ale motociclismului mondial, fiind cotat cu sanse reale de a se impune intr-un nou sezon competitional. In varsta de 38 de ani si cu sapte titluri mondiale in palmares, Rossi ramane unul dintre marii favoriti ai publicului.

Etapa din Qatar debuteaza astazi prin calificarile care se desfasoara pe circuitul Losail incepand cu orele 17, sesiunea decisiva urmand a incepe la orele 20. Evenimentul principal Moto3 va incepe maine la orele 18, Moto2 la orele 19.20, iar cursa pentru MotoGP la orele 21. Toate cursele vor putea fi urmarite in direct pe Eurosport 1, comentariul fiind asigurat de la fata locului.

Tags:
VIDEOCLIPUL ZILEI