Campionatul F1 va fi transmis pe internet... contra cost! Vor avea acces romanii la acest campionat?

Campionat de Formula 1

Daca pe vremea cand eram mai tinerei plateam un cablu si aveam acces la absoult toate posturile, inclusiv la cele deocheate, in prezent platim pentru absolut orice. Mai mult, o sa ajungem sa platim pentru fiecare post interesant, doar cele de stiri si de divertisment de doi bani ramanand in pachetul standard al furnizorului de cablu.

La fel se va intampla si cu toate canalele de sport. Astfel, primii care fac acest pas sunt cei de la F1. Cursele de Formula 1 vor fi transmise doar pe internet, in direct, primele tari de pe aceasta lista fiind marile puteri ale Uniunii Europene.

Serviciul ce va fi lansat de Formula 1 prin care se vor furniza informatii sau chiar curse in direct va fi contra cost, iar primele tari ce vor beneficia de acesta la calitate Ultra HD vor fi Germania, Olanda, Franta, Statele Unite ale Americii si Mexic.

Dupa preluarea de către Liberty Media si traversarea unei ample perioade de tranzitie, Formula 1 urmareste ca directiile de viitor sa fie legate de profituri financiare, adica transmisiunile curselor F1 sa fie furnizate catre mai multe mijloace media, contra cost.

Asa cum ne-am obisnuit, atat posturile importante TV, cat si jocurile sau alte streaminguri din mediul online sunt contra cost. Din nefericire, s-a cam terminat gentuta cu torenti de unde luam absoult tot ce doream gratuit, cu virusi ce-i drept, dar gratis.

Si in cazul Formula 1 se aplica acelasi regim, compania urmarind lansarea propriului serviciu streaming online, contra cost. Totodata, lansarea acestuia este anticipata de presa internationala care dezvaluie numele primelor tari implicate in acest program, acestea fiind cele mentionate mai sus.

Efectele produse de initiativa companiei afecteaza direct planurile marilor televiziuni europene. Astfel, posturi de televiziune mari sunt nevoite sa renunte la drepturile de transmitere pentru Formula 1, intrucat cursele se pot urmari contra cost pe internet (de exemplu: postul Pay-per-view SKY Germania).

In alte tari, nementionate in lista de mai sus, situatia este total diferita. De exemplu, in Italia, televiziunea de stat Rai nu a batut palma cu Liberty Media, prin urmare Sky Italia va transmite cursele din urmatoarele trei sezoane.

In Romania, asa cum ne-am obisnuit, lucrurile merg mai greu. Asadar, drepturile TV ale Formula 1 pentru sezonul 2018 nu au fost inca alocate catre nicio televiziune. In tara noastra, agentia de media ce furnizeaza aceste servicii este MP & Silva, companie ce detine drepturile Formula 1 Romania pana in anul 2019.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter