Noul calendar al Formulei 1 este complet. O noua cursa a fost confirmata

Calendarul 2020 al Formulei este complet, dupa ce oficialii FIA au prelungit contractul Marelui Premiu al Italiei pana in 2024.

Marele Premiu al Italiei

Marele Premiu de Formula 1 al Italiei era sub semnul intrebarii in programul prezentat in urma cu o saptamana de FIA. Se pare insa ca a fost vorba doar de dorinta italienilor de a face anuntul inaintea cursei pe care o vor gazdui. Anuntul a venit acum, exact inaintea startului evenimentelor de la Monza. Momentul ales de italieni nu a fost deloc intamplator, pentru ca editia din acest an este a 90-a din istorie. Totodata, se implinesc 90 de ani de la infiintarea echipei Ferrari.

Grand Premio d'Italia este printre cele mai vechi competitii automobilistice din lume, fiind organizat prima data in 1921. Din 2013, grand prix-ul italian a devenit cursa cu cele mai multe editii din istoria automobilismului. De altfel, de la inaugurarea Formulei 1, in 1950, Marele Premiu al Italiei nu a lipsit niciodata din calendar.

Circuitul Autodromo Nazionale Monza, inaugurat în 1922, a fost aproape neintrerupt gazda a Formulei 1 si a MP al Italiei. Singura exceptie a fost in 1980, cand cursa a fost organizata la Imola, deoarece Monza se afla in renovare.

Anul viitor, sezonul competitional din Formula 1 va avea un numar record de curse, 22, cu una mai mult decat in acest an. Noutatile sunt Marele Premiu din Vietnam, care se va disputa pe un circuit stradal in Hanoi, si Marele Premiu al Olandei, de pe circuitul Zandvoort. Dispare in schimb Marele Premiu al Germaniei de la Hockenheim.

Potrivit programului, startul sezonului 2020 din Formula 1 se va da, ca de obicei, la Melbourne. Marele Premiu al Australiei este programat pe 15 martie. Finalul va fi la Abu Dhabi, la 29 noiembrie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter