BREAKING NEWS | Marele Premiu de Formula 1 al Australiei a fost amanat

Startul noului sezon din Formula 1 a fost amanat, dupa descoperirea unui prim caz de coronavirus in jurul echipelor din Marele Circ.

UPDATE | Ca urmare a descoperirii primului caz de coronavirus in lumea Formulei 1 si a retragerii echipei McLaren din Marele Premiu al Australiei, organizatorii de la Antipozi au decis sa amane cursa de la finalul acestei saptamani.

Decizia a fost luata mai degraba de restul echipelor, care i-au instiintat pe oficialii FIA ca nu vor sa mai concureze, in conditiile in care un prim caz de imbolnavire cu coronavirus a fost confirmat. Este vorba despre un angajat McLaren. De asemenea, alti doi angajati ai echipei Haas sunt suspecti de a fi contractat noul virus.

Astfel, startul noului sezon este programat in weekend-ul urmator, cu Marele Premiu al Bahreinului. Organizatorii au decis ca intrecerea sa se dispute cu portile inchise. Daca si alte cazuri de coronavirus vor aparea in jurul echipelor din Marele Circ, este insa foarte probabil ca si aceasta etapa sa fie amanata. A treia cursa a anului este cea din Vietnam, programata pe 5 aprilie.

--------------------------------

La doar cateva ore dupa anuntul ca mai multi mecanici ai echipelor McLaren si Haas sunt suspecti de coronavirus a venit si anuntul oficial. Angajatul McLaren a fost confirmat ca fiind infectat cu noul virus, astfel ca echipa a decis sa se retraga din Marele Premiu al Australiei, care este programat la finalul acestei saptamani. Angajatul s-a simtit rau si s-a plasat in autoizolare, iar ulterior testul a iesit pozitiv.

"Echipa s-a pregatit pentru aceasta eventualitate si ii ofera sustinere angajatului, care va intra acum intr-o perioada de carantina. Echipa coopereaza cu autoritatile locale, pentru a le ajuta in investigatiile si analizele lor. Decizia de a nu paricipa la cursa a fost luata pe baza grijii nu numai fata de angajatii si partenerii McLaren F1, ci si fata de echipele adverse si intreaga lume a F1", se arata in comunicatul echipei.

Mai multi piloti, intre care si sextuplul campion mondial Lewis Hamilton, s-au declarat nemultumiti de faptul ca organizatorii cursei de la Antipozi au permis desfasurarea intrecereii, in conditiile in care noua pandemie se raspandeste cu rapiditate in toata lumea.

"Sunt foarte, foarte surprins ca suntem aici. Cred ca este gozav ca avem curse, dar pentru mine este socant ca ne aflam in aceasta camera. (...) Banul este regele, dar sincer nu stiu. Nu cred ca ar trebui sa evit sa-mi spun parerea. Adevarul este ca suntem aici si ii indemn pe toti sa fie cat de atenti pot in atingerea usilor si suprafetelor. Sper ca toata lumea are dezinfectant de maini si sper ca fanii isi iau masuri de precautie", a spus Hamilton, citat de news.ro.

Doi membri ai echipei de Formula 1 Haas si unul de la McLaren au febra si au fost plasati in izolare, miercuri dupa-amiaza, la Melbourne, sub suspiciunea de infectare cu coronavirus. Ulterior, alti doi membrii ai echipei americane au intrat la autoizolare.

Cursa de la Melbourne este asteptata sa aduca aproximativ 300.000 de spectatori in cele trei zile ale evenimentului.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter