BMW ne prezinta noul M2 MotoGP Safety Car

BMW M2 MotoGP Safety Car

Venim cu vesti noi din cadrul Campionatului Mondial de Motociclism Viteza - MotoGP, acolo unde organizatorul Dorna Sport a introdus o noua masina pentru rolul de Safety Car – un bolid BMW M2. Acest lucru nu este totusi o supriza pentru fanii curselor Moto GP, colaborarea dintre acestia si producatorul german incepand inca din 1999. Si, in mod sigur, inca patru ani de acum incolo vom putea vedea pe circuitele din intreaga lume tot modele BMW.

Noul BMW M2 a fost unul dintre cele mai asteptate automobile din ultimul timp, acesta debutand oficial in urma cu aproximativ o luna, in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Infatisarea cu tenta agresiva si look-ul deosebit de sportiv al noului M2 se potriveste, cu siguranta, circuitelor din cadrul Campionatului Mondial de Motociclism Viteza - Moto GP pe care va patrula printre bolizii pe doua roti.

Nu in ultimul rand, BMW M2 si-a dovedit deja performantele de care este capabil pe celebrul circuit de la Nurburgring. Acesta a intrecut cateva modele de renume, precum Porsche Cayman S, Dodge Viper SRT-10 sau Audi R8, strabatand cei putin peste 20 de kilometri ai „Iadului Verde” in numai 7 minute si 58 de secunde.

Modelul propus drept Safety Car in viitorul sezon Moto GP este echipat cu o unitate de motorizare cu sase cilindri dispusi in linie, de 3.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 370 de cai putere si un cuplu maxim in valoare de 465 Nm. Viteza maxima pe care o poate atinge noul M2 este limitata electronic la 250 km/h, in timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil in 4.3 secunde.

Totusi, desi este echipat cu aceeasi motorizare cu care a fost prezentat la Detroit, M2-ul folosit drept Safety Car a suferit cateva modificari pentru a-si putea indeplini acest rol cu succes. Printre elementele cu care a fost echipat putem aminti de o noua suspensie, un sistem de franare cu discuri ceramice, un splitter suplimentar pentru bara de protectie fata, un eleron spate din fibra de carbon, o capota cu inchidere sport, scaune de curse Recaro si o cusca de protectie.

Nu in ultimul rand, avand in vedere rolul pe care il va avea, bolidul a fost echipat cu un girofar, lumini LED fata si anvelope de performanta Michelin Cup 2, dedicate in special circuitelor auto.

Toate aceste optimizari si modificari de care a avut parte varianta standard M2 au fost realizate pe parcursul a zece saptamani, in cadrul uzinei BMW M din Garching. Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat ca, incepand cu 20 martie, sa ne bucuram de cele 18 curse programate in cadrul Campionatului Mondial Moto GP.

Videoclipul zilei

Newsletter