BMW iFE. si echipa BMW i Andretti Motorsport debuteaza in Formula E cu trenul de rulare Racing eDrive01

BMW iFE.18 Racing eDrive01 Formula E

Ziua de 15 decembrie este una importanta pentru cei de la BMW, atunci fiind programata prima cursa din Campionatul FIA Formula E ABB. Noul BMW iFE si echipa BMW i Andretti Motorsport vor lua startul in cursa ce se va desfasura in Ad Diryah, in Arabia Saudita.

Asadar, avem un monopost de a 2-a generatie, dezvoltat pentru Sezonul 5, al carui element central ii este trenul de rulare. Si asta pentru ca vorbim despre Racing eDrive01, un tren de rulare care “reuneste spiritul de pionierat, inovatia si competenta tehnologica ale BMW Motorsport si BMW i". Asadar, avem de ce sa asteptam cu sufletul la gura si aceasta cursa din Arabia Saudita!

Proiectul trenului de rulare despre care vorbim acum nu este unul nou, lucrarile in aceasta directie incepand inca din anul 2017. Mai intai s-a inceput cu predezvoltarea pentru sisteme de propulsie in serie si Racing eDrive01 a fost produs la aceleasi centre de dezvoltare a prototipurilor ca si viitoarea generatie de transmisii BMW i de serie. Primele concepte ale trenului de rulare au aparut undeva la mijlocul anului trecut.

Apoi s-a lucrat intens in cadrul procesului de asamblare a monopostului de teste la inceputul lui 2018. In luna aprilie, atunci cand BMW iFE.18 a fost prezentat, trenul de rulare trecuse deja prin mai multe runde de dezvoltare si optimizare in timpul testelor pe bancul de probe.

Racing eDrive01 consta in mai multe componente: motor electric, sistem de racire si invertor. Cele trei componente au fost concepute avand la baza trei obiective importante: eficienta maxima, cea mai mare densitate de energie posibila si un design ultrausor si cat mai compact posibil. Obiectivele au fost realizate prin utilizarea materialelor, a tehnologiilor si a proceselor de ultima ora.

Daca este sa ne uitam la motorul elecric despre care am pomenit mai devreme, vom observa ca si acesta este alcatuit tot din trei componente: rotor, stator si carcasa. Rotorul are suporturi din fibre compozite care ajuta la reducerea masei. De asemenea, pentru acelasi obiectiv, au fost utilizate materiale inovatoare precum rasinile conductoare termic, titanul sau ceramica.

Formula E este o competitie inca la inceputul de drum, care nu aduna la ora actuala foarte multi fani, dar care promite insa multe! Masinile care vor lua startul in Arabia Saudita promit sa faca spectacol, asa ca noi va recomandam sa aruncati un ochi si pe cursa de acolo in data de 15 decembrie!

Videoclipul zilei
ROTIREA ANVELOPELOR - CAND SI CUM SE FACE?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter