BMW i Andretti Motorsport debuteaza maine in Formula E

BMW i Andretti Motorsport

Editia a 5-a a campionatul FIA Formula E AAB debuteaza in acest sfarsit de saptamana la Ad Diriyah, in Arabia Saudita. Mai mult ca sigur, toti ochii vor fi atintiti spre monopostul BMW iFE.18 al echipei BMW i Andretti Motorsport. Este pentru prima data cand cei de la BMW i Andretti Motorsport apar in aceasta competitie, drept pentru care cu totii suntem extrem de curiosi.

La comanda masinilor BMW vor fi cei doi soferi oficiali Alexander Sims din Marea Britanie, respectiv Antonio Felix da Costa din Portugalia. Portughezul are o experienta solida in aceasta competitie, fiind al cincilea sezon pentru el. In schimb, Sims este la primul sezon, dupa ce din 2014 pana acum a fost pilot de teste.

Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport, s-a declarat extrem de incantat cu privire la aceasta noua provocare care vine odata cu prima cursa din acest sezon. De asemenea, acesta a declarat ca in sanul echipei este un entuziasm la nivel maxim, provocat de ideea primelor comparatii reale cu adversari adevarati. Marquardt vorbeste despre Formula E ca despre un “Tech Lab” pentru iNext, spunand ca rezultatele colaborarii dintre motorsport si productie se vor regasi in viitoarele modele BMW i. Cand vorbim despre aceasta colaborare intre motorsport si productie, vorbim in primul rand despre trenul de rulare, care numai asa a putut fi dezvoltat.

Antonio Felix da Costa se declara la randul lui extrem de incantat de aceasta noua provocare care va incepe in acest sfarsit de saptamana. da Costa sustine ca la ora actuala, in sanul echipei, exista o motivatie si o incredere foarte mare, in special dupa ce testele au mers bine. da Costa recunoaste totusi ca in Formula E se poate intampla orice, fiind o competitie extrem de dinamica. Insa, asta nu inseamna ca cei de la BMW nu isi propun niste obiective importante pentru acest prim sezon in care participa.

Alexander Sims vorbeste deschis despre emotiile pe care le are pentru acest sfarsit de saptamana, avand in vedere faptul ca este pentru prima data cand ia startul intr-o asemenea cursa. Asadar, Sims spune ca singurul lui obiectiv pentru prima etapa este acela de a avea o cursa linistita, fara erori mari.

In cazul in care si voi sunteti curiosi de debutul celor de la BMW i Andretti Motorsport in Formula E, trebuie sa stiti ca toate cursele vor putea fi urmarite atat pe Eurosport 1, cat si pe Eurosport 2.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter