BMW castiga cursa de 24 de ore de la Daytona cu noul M8 GTE

Fernando Alonso s-a retras din Formula 1 in 2018, insa spaniolul a inceput sa participe la cursele de anduranta si a izbutit sa castige intrecerea de la Daytona de 24 de ore. Ibericul devine astfel primul sportiv care reuseste sa castige titlul mondial in Formula 1, precum si cursa de la Daytona. Fostul pilot de la Ferrari sau Renault a concurcat pentru Wayne Taylor Racing in cursa respectiva si este al doila spaniol care reuseste sa castige cursa de la Daytona.

Primul iberic care s-a impus pe circuitul din Florida a fost Antonio Garcia in 2009, in timp ce anul trecut a fost declarat invingator Austin Dillon. La succesul obtinut de Alonso au mai concurcat Kamui Kobayashi, Renger van der Zande si Jordan Taylor.

Echipajul care a concurat pentru Cadillac la clasa principal Dpi a avut un avans de 55 de secunde la inceputul cursei, insa cursa a fost o oprita timp de cateva ore din cauza unei ploi puternice. Interesant este ca la LMP2 victoria a fost obtinuta de Pastor Maldonado, cel care a trecut si el prin Formula 1 in ultimii ani. Nemtii de la BMW s-au impus la GTLM datorita unui model M8 GTE, in timp ce la GTD victoria a revenit celor de la Lamborghini Huracan GT3.

Fernando Alonso, 37 de ani, se poate lauda cu doua titluri de campion mondial obtinut in Formula 1 in 2005 si 2006. Spaniolul a adus atunci primele si singurele trofee din istoria celor de la Renault in Marele Circs, fiind invingatori si la constructori in cele doua sezoane. Alonso are in cariera din Formula 1 32 de curse castigate, 97 de prezente pe podium si 1.893 de puncte adunate.

Legendarul pilot a castigat ultima cursa din Formula 1 in 2013, atunci cand s-a impus pe circuitul de la Barcelona. Pilotul a debutat in 2001 in Marele Circ la cursa din Australia, iar dupa retragerea din Formula 1 a inceput sa participe la cursele de anduranta. Alonso si-a incercat norocul in 2018 la celebra intrecere de 24 de ore de la Le Mans, fiind de altfel invingatorul cursei din 2018, an in care si-a anuntat si retragerea definitiva din Formula 1.

Fernando Alonso va incerca să devină al doilea pilot din lume care va câștiga Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco, cursa de 24 de ore de la Le Mans si intrecerea Indianapolis 500 dupa britanicul Graham Hill.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter