Bentley, pregatit de cursa!

Bentley Motors intra din nou in actiune. Anul acesta va concura la Mille Miglia cu doua Superchargere unice de patru litri si jumatate, o masina de curse din 1930 - care a apartinut probabil unuia dintre cei mai faimosi si indrazneti baieti din gasca Bentley - si un demonstrator al companiei, inca puternic dupa cele noua decenii in care s-a aflat"¦ pe drumuri.

Masina de curse cu numarul doi, condusa de capitanul Tim Birkin pe circuitul de la Le Mans, a fost adusa de Bentley Motors in 2000 si promovata inca de atunci in intreaga lume.

Richard Charlesworth, directorul departamentului "Royal and VIP" din cadrul Bentley si cel care a contribuit la pregatirea masinii pentru a treia provocare Mille Miglia, a explicat: "Este o masina extreordinara si rapida. Ne mandrim cu faptul ca toate masinile Bentley continua sa concureze in mod regulat si nu sunt doar niste exponate de muzeu. Asta reprezinta atitudinea Bentley si asteptam cu nerabdare experienta Mille Miglia."

Masina a devenit vedeta dupa epicul duel din 1930, desfasurat la Le Mans, impotriva Mercedes "Kompressor" de sapte litri, supraalimentat. In acea lupta dintre toreadorii pistei, Tim Birkin trecea cu rotile pe iarba si isi depasea adversarul, Rudolf Caracciola, printr-o manevra indrazneata, la 193 km/h.

Suflanta a aruncat imediat una dintre anvelopele de rulare din spate, dar Birkin efectuase deja cel mai rapid tur. Din pacate, fenomenul Birkin s-a incheiat dupa 82 de tururi. Insa presiunea imensa pe care i-a creat-o oponentului sau de la Mercedes a venit in sprijinul baietilor de la Bentley, Woolf Barnato si Glenn Kidston, care au iesit invingatori.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter