Aston Martin Valkyrie va participa la Cursa de 24 de ore de la Le Mans in noua clasa Hypercar!

Aston Martin Valkyrie Le Mans

Vestea asta ne-a cam bucurat: Aston Martin va intra cu cel putin doua modele de curse Valkyrie in sezonul WEC 2020/2021, in incercarea de a castiga campionatul, dar si Cursa de 24 de ore de la Le Mans 2021.

La putin timp dupa confirmarea clasei Hypercar in FIA World Endurance Championship, care va inlocui actuala categorie LMP1, Aston Martin este pregatit sa inceapa un program pe mai multi ani cu Valkyrie.

Noua clasa Hypercar permite participarea la curse cu masini care seamana cu cele de serie, in asa fel incat sa creeze o conexiune de marketing mai puternica pentru marcile implicate in proces. Noile reguli vor permite si elemente aerodinamice active, dar si o greutate minima de 980 de kg.

Aston Martin nu a prezentat prea multe detalii tehnice despre versiunea Valkyrie de curse, asa ca nu stim daca va beneficia de propulsie hibrida ca modelul legal pe drumurile publice.

Producatorul britanic a mentionat doar ca versiunea finala a masinii va fi echipata cu o varianta pregatita pentru evenimente de viteza a propulsorului aspirat natural V12 de 6,5 litri.

Anuntul oficial a fost facut la a 60-a aniversare de la victoria Aston Martin de la Le Mans 1959, cursa castigata cu modelul DBR1/300.

"David Brown a fost aici in 1959, cu o masina si cu o echipa de soferi capabila sa castige", a declarat Andy Palmer, presedintele consiliului de administratie Aston Martin.

"Incercam sa facem exact acelasi lucru si in 2021. Aston Martin Valkyrie este pregatit pentru o asemenea cursa si se potriveste noii clase Hypercar si regulilor sale", a completat oficialul britanic.

Aston Martin Valkyrie este rezultatul colaborarii dintre Aston Martin si Red Bull Advanced Technologies, inginerul-sef al celor din urma, Adrian Newey, fiind responsabil pentru designul sau.

In plus, ne asteptam ca versiunea legala pe drumurile publice a modelului sa fie cea mai extrema masina creata vreodata de inginerii de la Aston.

Aston Martin, Toyota si Scuderia Cameron Glickenhaus sunt doar cateva dintre companiile care si-au anuntat participarea in noua clasa Hypercar, dar exista zvonuri ca acelasi lucru se va intampla si cu McLaren si modelul Speedtail, sau cu Ferrari si al sau SF90 Stradale.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter