Aston Martin se intoarce in Formula 1 dupa 60 de ani

Aston Martin se intoarce in Formula 1 dupa 60 de ani

Aston Martin se pregateste de o revenire de senzatie in Formula 1, dupa mai bine de sase decenii de absenta.

Noua echipa Aston Martin Works va intra in grila Formulei 1 din sezonul 2021, urmand sa ia locul teamului Racing Point. Nu este neaparat o noua aparitie, ci mai degraba o redenumire a brandului cumparat in urma cu un an si jumatate de omul de afaceri canadian Lawrence Stroll.

Mutarea se va realiza ca urmare a unei investitii de sute de milioane de euro pe care omul de afaceri canadian a facut-o la producatorul britanic de automobile de lux. Patronul echipei Racing Point conduce un grup de investitori care tocmai a cumparat 16.7% din actiunile Aston Martin, in schimbul a 215 milioane de euro. Pentru a ajuta brandul, omul de afaceri canadian a decis sa readuca numele in Formula 1. Pare o miscare gandita de mult timp de Stroll, care a intrat in Formula 1 in urma cu 18 luni, cand a salvat Force India de la faliment. Inca de la inceput, el a declarat ca numele Racing Point este intermediar.

Aston Martin se intoarce astfel in Formula 1 dupa sase decenii. Precedentele participari au fost in sezonanele 1959-1960. Intrarea brandului in Formula 1 inseamna ca parteneriatul actual cu Red Bull Racing se va incheia.

Racing Point isi va lansa monopostul pentru sezonul 2020 pe 17 februarie, la Monsee, in Austria. Piloţii Lance Stroll si Sergio Perez vor lua primul contact cu masina in sesiunea de teste de la Barcelona, care va incepe doua zile mai tarziu.

In 2019, Racing Point a terminat pe locul 7 la constructori, cea mai buna clasare fiind locul 4 obţinut de Lance Stroll in Marele Premiu al Germaniei. Fiul patronului a terminat insa in clasamentul general in spatele coechipierului sau. Sergio Perez a incheiat anul pe locul 10, iar Lance Stroll pe poziţia a 15-a.

VIDEOCLIPUL ZILEI