Anunt surpriza: Alonso va lua startul in Raliul Dakar 2020

Fernando Alonso, campionul mondial de Formula 1, a anuntat ca va lua startul in viitoarea editie a Raliului Dakar, cea mai dura cursa auto din lume.

Anunt surpriza: Alonso va lua startul in Raliul Dakar 2020

Dublu campion mondial in Formula 1 si de doua ori castigator al cursei de 24 de ore de la Le Mans, Alonso se pregateste de cea mai mare provocare a carierei. Spaniolul va lua startul in Raliul Dakar 2020, copilot urmand sa-i fie Marc Coma, castigator in cinci randuri al Dakarului, la clasa moto.

Anuntul inscrierii lui Alonso in competitie a venit din partea echipei Toyota Gazoo Racing, cu care Alonso a semnat un contract pentru cursa care va incepe pe 5 ianuarie, in Arabia Saudita. De remarcat faptul ca Alonso ataca direct titlul in Dakar, urmand sa conduca teoretic cea mai buna masina de pe grila de start. Este vorba despre un model Toyota Hilux special pregatit, cu care Nasser Al-Attiyah a cucerit titlul in cursa din acest an.

Momentan, prezenta lui Alonso la Dakar nu este 100% sigura. El va incepe o serie de teste in Africa de Sud, apoi prima cursa oficiala de rally-raid o va disputa la mijlocul lui septembrie, la Harrismith 400, o cursa traditionala din Africa de Sud.

Raliul Dakar se va disputa in 2020 in premiera in Arabia Saudita. Statul din Golf a preluat drepturile de organizare pentru urmatorii cinci ani. Cursa va pleca din capitala Riad si traseul va fi unul extrem de complicat datorita celor 3.6 milioane kilometri patrati de desert si a Munteului Asir, zona in care temperaturile pe durata intrecerii sunt intre -2 grade si 30 de grade.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter