Alpine a renascut si asta se vede!

Renasterea Alpine a fost marcata de participarea la curse si de castigarea titlului de la Le Mans, 2013. Programul Signatech-Alpine a fost confirmat pe 8 martie si a avut doua obiective principale: participarea la cursa de 24 de ore de la Le Mans si la circuitul european de la Le Mans.

In cele sase luni care s-au scurs de la anunt, Alpine A450 a avut un numar impresionant de performante, incepand cu Le Mans, unde a castigat premiul ESCRA pentru cel mai bun suport ethnic, pana la primul titlu castigat de firma in epoca moderna.

La numai doua saptamani dupa victoria din Ungaria, Signatech-Alpine s-a aliniat la startul cursei de trei ore cu Paul Ricard, avand titulul ELMS in vizor, la 39 de ani dupa ultima victorie europeana adusa de echipa formata din Alain Serpaggi, Gérard Larousse, Jean-Pierre Jabouille si Alain Cudini.

In competitia din acest week-end, Pierre Ragues a plecat cu Alpine A450 de pe al doilea loc, parand ca nu are nicio sansa in fata rivalului sau. Acesta din urma insa a intarziat la pitstop, oferindu-i pilotului din Normandia ocazia de a se clasa pe locul al patrulea in timpul cursei de 90 de minute.

Apoi, a predat masina coechipierului sau, Nelson Panciatici, care a fost obligat sa opreasca pentru a schimba un volan defect imediat dupa plecare.

Trecand peste oprirea neasteptata, Nelson a reusit cu succes sa recastige titlul care fusese atat de aproape sa fie pierdut de catre cei de la Alpine. Alpine A450 cu numarul 36 a reusit performanta de a ajunge pe locul patru, in ciuda ultimei opriri la boxe, asigurandu-i astfel o pozitie importanta la ELMS 2013.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter