Alonso, locul 2 in etapa a opta din Dakar. Cursa moto a fost anulata

Spaniolul Fernando Alonso a reusit, luni, cea mai buna performanta a sa la Raliul Dakar.

Debutant la Dakar, Fernando Alonso a reusit in etapa a opta cea mai buna performanta a sa. Dublul campion mondial de raliuri a terminat pe locul al doilea etapa de luni, la doar patru minute in urma invingatorului, francezul Mathieru Serradoni. Podiumul a fost completat de echipajul argentinian condus de Orlando Terranova.

In urma prestatiei de luni, Alonso a urcat pe locul al 13-lea in clasamentul general. Ierarhia este condusa in continuare de conationalul lui Alonso, Carlos Sainz, care a incheiat etapa a opta pe pozitia a 15-a. El si-a vazut astfel avansul fata de Nasser Al Attyiah redus la mai putin de sapte minute. Pozitia a treia este ocupata in continuare de francezul Stephane Peterhansel.

In alta ordine de idei, organizatorii au luat decizia sa amane etapa a opta de la clasele moto si quad, in semn de omagiu fata de portughezul Paulo Goncalves, vicecampionul din 2015, care si-a pierdut viata in urma unui accident suferit in etapa a saptea. Concursurile de moto si quad se vor relua marti, cu etapa a noua, care se va disputa intre Wadi Al Dawasir si Haradh, pe o distanta de 476 de kilomtri.

Romanul Emanuel Gyenes va pleca in etapa a noua de pe pozitia a 33-a la general si din pozitia de lider al clasei Original.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter