ALONSO IS BACK! Spaniolul a devenit campion mondial la LeMans

Fernando Alonso ramane in lumina reflectoarelor, desi a ales sa paraseasca Formula 1. Spaniolul s-a incoronat campion mondial de anduranta, dupa ce a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Alonso a luat startul la LeMans in masina Toyota cu numarul 7, in aceeasi formula in care a triumfat si anul trecut in celebra cursa de anduranta, alaturi de elveţianul Sebastien Buemi si de japonezul Kazuki Nakajima.

Masina celor trei a castigat de o maniera dramatica la Le Mans, devansand mașina Toyota cu numarul 7, condusa de britanicul Mike Conway, japonezul Kamui Kobayashi și argentinianul José Maria Lopez, cu mai puÅ£in de 17 secunde. Plecata din pole-position Toyota numarul 7 a condus majoritatea timpului, dar a cedat poziÅ£ia I cu numai o ora inaintea finalului, dupa ce a suferit o pana de cauciuc.

Fernando Alonso s-a retras la finalul sezonului trecut din Formula 1, dupa o cariera de 18 ani. Este dublu campion mondial alaturi de echipa Renault, in 2005 si 2006. in 2010 a trecut la Ferrari, cu care a terminat in trei randuri pe pozitia a doua in clasamentul pilotilor. Finalul carierei din Formula 1 si l-a petrecut la McLaren. Dupa iesirea din Formula 1, spaniolul si-a dedicat cariera curselor de anduranta. Este inscris si in SportsCar Championship, unde conduce pentru echipa Cadillac.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter