Alonso, aproape de revenirea in Formula 1. S-a autopropus la Red Bull

Cu cateva zile inainte de Marele Premiu al Marii Britanii, in culisele Formulei 1 se vorbeste despre o revenire de senzatie. Spaniolul Fernando Alonso vrea sa se intoarca in Marele Circ, dupa numai un an de absenta, si ar fi contactat deja team-ul Red Bull.

Dublul campion mondial s-a bucurat de succes de la despartirea de Formula 1, incoronandu-se campion mondial de anduranta, insa recunoaste ca nimic nu se compara cu sentimentul de a fi intr-un monopost din Marele Circ. Tocmai acest lucru l-a facut sa ia in calcul o revenire in sezonul viitor de Formula 1.

Helmuth Marko, consilier al celor de la Red Bull, a dezvaluit in presa din Spania ca apropiatii lui Alonso l-au rugat sa vorbeasca in numele pilotului cu cei de la Red Bull. Tot el a spus insa ca o asemenea mutare este imposibila, din cauza celor de la Honda, cei care asigura motoarele echipei Red Bull si cu care Alonso a fost in conflict deschis in ultimul sau an la McLaren.

Totusi, evolutiile sub asteptari ale lui Pierre Gasly le dau de gandit sefilor teamului austriac, iar  acestia testeaza acum mai multe posibilitati. Inclusiv Sebastian Vettel a fost luat in discutie, in eventualitatea in care acesta se va desparti de Ferrari.

Alonso a fost pe radarul celor de la Red Bull in sezonul trecut, pentru a-l inlocui pe Daniel Ricciardo, insa a intrat in conflict si cu Christian Horner, dupa ce a dezvaluit public discutiile pe care le-au avut.

"Am respins patru sau cinci oferte, pentru ca obiectivele mele din acest moment nu mai sunt in Formula 1. Ofertele, inclusiv cea de la Red Bull, nu erau pentru victorii, ci pentru a fi in marja de o secunda fata de pole position, sau de a fi al cincilea, al saselea sau al saptelea in cursa. Nu este o provocare pe masura celor pe care le am din afara Formulei 1", spunea la acea vreme Alonso.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter