2019 VW Polo GTI R5 va debuta la sfarsitul lunii, in cadrul etapei WRC din Spania

2019 VW Polo GTI R5

Sfarsitul anului trecut ne aducea primele informatii si fotografii cu noul Volkswagen  Polo GTI R5, un model realizat special pentru competitiile specialziate. La acea vreme, modelul a fost descris drept un model construit pentru echipele private care au nevoie de o masina capabila sa concureze in toate competitiile sportive incepand de la campionatele nationale si regionale si pana la Campionatul Mondial de Raliuri in cadrul Grupei WRC2. Orice am vrea sa spunem, Polo GTI R5 a reusit inca de atunci sa atraga toata atentia asupra sa, avand o alura care nu are cum sa nu iti ia ochii!

Ei bine, desi nu l-am mai vazut de ceva timp, Polo GTI R5 ajunge din nou in fata noastra in aceste zile, de data asta si mai impresionant. Si asta pentru ca este deja echipat cu „hainele de competitie”, mai fiind doar cateva saptamani pana la prima lui aparitie publica.

Acesta va debuta in data de 25 octombrie, in cadrul etapei de WRC din Spania. Uitandu-ne la felul in care arata acum acest Polo GTI R5 ne vom da seama ca producatorul german a ales o tema inspirata de la un alt model care a fost construit special pentru competitii, si anume Golf GTI TCR.

Asa cum era si de asteptat, nu a fost nevoie de prea mult timp pana ca primele comenzi sa soseasca pe adresa constructorului german. Pana la ora actuala, 15 modele Polo GTI R5 au fost deja comandate: cate trei in Austria, Belgia si Paraguay, cate doua in Finlanda si Italia, respectiv cate unul in Portugalia si Suedia. Comenzile vor fi onorate incepand cu primele zile ale lunii noiembrie.

Asa cum spuneam si ceva mai devreme, acest model Polo GTI R5 va debuta spre sfarsitul lunii in etapa WRC din Spania. Vor fi doua modele GTI R5 inscrise in competitie, pilotate de Petter Solberg si Emil Camili. Aceste modele au fost deja testate in repetate randuri, parcurgand pana acum peste 10.000 de kilometri.

Din punct de vedere tehnic, Polo GTI R5 este echipat cu o unitate de motorizare turbo de 1.6 litri, capabila sa produca 272 de cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm. Bolidul beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala, in timp ce transmisia se face prin intermediul unei cutii secventiale cu cinci trepte.

Masa totala a lui Polo GTI R5 este destul de scazuta, avand o valoare de 1.230 de kilograme. La nivel de performante, bolidul se poate lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibila in doar 4.1 secunde.

Videoclipul zilei
Sursa: Volkswagen

Newsletter