2018 VW Polo GTI R5: modelul destinat raliurilor capabil sa scoata 272 de cai putere! Cand il vom vedea in actiune?

2018 VW Polo GTI R5

Finalul anului 2017 a fost marcant pentru nemtii de la Volkswagen pentru ca au avut ocazia sa-si prezinte noul Polo GTI R5.

Volkswagen Polo GTI R5 a fost construit avand la baza versiunea de serie a noii generatii Polo, insa GTI R5 este destinat raliurilor si sporturilor cu multi cai putere. Pentru a face fata competitiilor si pentru a duce castigatorii la linia de sosire, noul Polo GTI R5 dispune de 272 de cai putere.

Atunci cand au inceput sa-l construiasca, inginerii au luat in calcul toate experientele pe care le-au acumulat in urma competitiilor din perioada 2013 - 2016. Cei trei ani au fost magnifici pentru nemti avand in vedere ca Polo WRC s-a impus Campionatul Mondial de Raliuri si le-a purtat numele germanilor cu mandrie.

Sub capota frumosului model se afla un motor care are o capacitate de 1.6 litri, capabil sa produca, asa cum am spus si mai sus, 272 de cai putere si un cuplu forta de 400 de Nm. Polo GTI R5 este echipat cu tractiune integrala si are o masa totala de 1230 de kilograme.

Suta de kilometri este atinsa intr-un timp de numai 4.1 secunde. Acest exemplar destinat sporturilor de viteza a luat nastere la inceputul anului 2017, inginerii avand nevoie de un an si ceva ca sa duca la capat opera de arta care va zbura pe piste.

Dieter Depping si Pontus Tidemand au fost pilotii privilegiati pentru ca au fost insarcinati cu testarea modelului, atat pe macadam, cat si pe asfalt.

Volkswagen Polo GTI R5 va iesi la lumina incepand cu a doua parte a anului 2018. Poate ca modelul nu si-a facut aparitia si nu a incaput pe mainile nimanui in afara de cei doi piloti, insa exista deja 15 comenzi in diverse zone: trei modele au fost comandate in Austria, trei in Belgia si trei in Paraguay. Finlanda si Italia si-au dorit si ele cate doua modele de fiecare. Portugalia a comandat un singur model, in aceeasi situatie aflandu-se si Suedia.

Abia asteptam sa le vedem la treaba si sa admiram puterea de care dau dovada, pana acum, doar in declaratii. Ramane de vazut ce piloti vor castiga titluri importante de la volanul acestor masini indraznete pe care Volkswagen le pune la dispozitie.

Raliurile nu sunt sporturi usoare, ci sporturi care necesita foarte multa atentie, strategie si exercitiu permanent. Insa oare ar fi posibile toate aceste lucruri daca nu manuiesti volanul unei masini puternice? Cred ca Volkswagen ne va oferi raspunsul in cursul anului 2018.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter