Volkswagen revine la Pikes Peak International Hill Climb! De aceasta data, cu I.D. R... masina electrica!

2018 VW ID R Pikes Peak

In timp ce se pregateste pentru editia de anul acesta a Pikes Peak International Hill Climb, Volkswagen a adunat laolalta cateva dintre modelele sale pentru curse, create din 1916 pana in prezent.

In acest moment, compania germana lucreaza la o masina complet electrica dedicata, care va concura in clasa Unlimited, in care producatorii auto si echipele private au parte de libertate aproape totala de creatie.

Chiar daca ne-am intalnit cu o multime de realizari interesante in istoria evenimentului, de la prima cursa din 1916, cei de la Volkswagen au prezentat cateva imagini cu aceasta masina electrica, care se va numi oficial I.D. R Pikes Peak.

Din ele se poate vedea extrem de bine eleronul gigantic de pe partea dorsala, care flancheaza masivele aripi de pe spate, iar daca ne uitam la profilul lateral ne dam seama ca masina are foarte multe din modelele concept I.D. ale marcii.

Oficialii gigantului german au declarat ca noua masina de curse cu tractiune integrala nu reprezinta doar o idee a viitorului familiei I.D. de vehicule electrice, ci si un pas inainte catre "o relatie mai apropiata intre Volkswagen R si Volkswagen Motorsport", diviziile de performanta si sporturi cu motor ale producatorului.

"Ne dorim sa fim primii la capitolul mobilitatea electrica cu Volkswagen si familia I.D.", a declarat unul dintre membrii Consiliului de aministratie al marcii, Frank Welsch.

"Din acest motiv, faptul ca luam parte la cea mai importanta cursa din lume cu I.D. R Pikes Peak este un test foarte important pentru dezvoltarea generala a masinilor electrice", a mai comentat oficialul german.

Anul acesta, Volkswagen va participa pentru a doua oara la celebra "Race to the Clouds". Prima aparitie a fost in 1987, cand compania din Wolfsburg a intrat in cursa cu un model Golf cu doua motoare, unul pentru rotile din fata, celalalt pentru axul spate.

Iata ca, 30 de ani mai tarziu, Volkswagen este gata sa revina in Colorado Springs, pe celebrii munti Rocky, in incercarea de a termina cursa cu acest model complet electric, I.D. R Pikes Peak. Evenimentul auto se va desfasura pe 24 iunie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: VW

Newsletter