Porsche 911 Turbo devine Safety Car pentru Campionatul Mondial de Anduranta

2018 Porsche 911 Turbo Safety Car

La doar cateva luni dupa ce Mercedes-Benz a lansat versiunea GT R, cea mai noua si mai puternica Safety Car pentru Formula 1, vecinii din Stuttgart lanseaza un echivalent pentru Campionatul Mondial de Anduranta (WEC)

Cei de la Porsche au ales modelul 911 Turbo sa serveasca drept Safety Car pana in 2020 si asta inseamna ca vom vedea acest vehicul in urmatorii trei ani in celebra cursa de anduranta de la Le Mans.

Avand la baza modelul standard, acest 911 Turbo a trecut prin cateva modificari minore, in asa fel incat sa fie conforma cu ceea ce se cere de la un Safety Car. Mai exact, masina beneficiaza de o bara usoara montata pe acoperis, lumini intermitente pe fata si pe spate, echipament radio, scaune de cursa cu hamuri prinse in sase puncte si monitor cu semnale de cursa.

In plus, inginerii marcii au optimizat pentru curse si franele si suspensiile si au vopsit caroseria intr-o culoare neagra mata, in constrast cu dungile rosii lucioase specifice modelelor de cursa ce ies, in general, pe portile fabricilor Porsche.

Binenteles ca producatorul german nu a construit o singura masina pentru Campionatul Mondial de Anduranta, fiind vorba despre 11 vehicule de interventie. Mai mult, doua dintre acestea vor calatori in jurul lumii, la toate cursele campionatului, iar trei vor fi rezidente permanente la Le Mans. Toate sunt modele 911 Turbo. Alte cateva versiuni Porsche vor fi prezente la alte cateva curse si vor servi personalului de siguranta si medicilor prezenti la evenimente.

Aceste versiuni 911 Turbo sunt echipate standard cu jante de 20 de inch si pneuri Michelin Pilot Sport Cup 2, dar si motoare bi-turbo in sase pistoane, de 3,8 litri (cu pachetul Sport Chrono), care produc 540 de cai putere si un cuplu-forta de 710 Nm. Masinile pot accelera de la 0 la 100 de km/h in trei secunde si ating o viteza maxima de 320 de km/h.

Primul eveniment auto la care ne vom intalni cu aceasta noua Safety Car va fi cursa Spa-Francorchamps din Belgia, pe 5 mai. Ceea ce asteptam noi, insa, este evenimentul cel mai important al anului, cursa de 24 de ore de la Le Mans, programata sa se desfasoare, pe 16-17 iunie, pe circuitul de la Sarthe.

Videoclipul zilei

Newsletter