2018 Nissan GT-R Nismo GT3: cat costa si ce noutati propun constructorii?

2018 Nissan GT-R Nismo GT3

Lansat initial in 2012, Nissan GT-R Nismo GT3 a ajuns la o noua generatie. Editia din 2018 a celebrei masini de curse va fi livrata primilor clienti, conform unei declaratii oficiale, in ianuarie 2019.

Daca ne uitam la datele colectate de la lansarea versiunii din 2015 pana acum, noul GT3 beneficiaza de o distributie a greutatii optimizata si, gratie noii pozitionari a motorului, de un centru al greutatii mai coborat. Mai exact, propulsorul se afla cu 150 de mm mai jost decat pe versiunea anterioara, iar suspensiile au fost complet refacute.

Sa nu uitam, desi noua nu ni se pare cel mai important lucru, nici de noul sistem de aer conditionat, construit exclusiv pentru acest model si gandit pentru a asigura cea mai sanatoasa atmosfera in cabina, indiferent de temperaturile exterioare.

Oficialii de la Nissan sustin ca, gratie modificarilor aduse de inginerii marcii, noul GT3 este "usor de manevrat atat de amatori cat si de profesionisti" si ca "ofera o fiabilitate semnificativa", garantata de cei aproximativ 30.000 de km de teste de anduranta.

"Pentru dezvoltarea noului model 2018 GT3, Nismo, ca ramura sportiva a marcii Nissan, a folosit multe elemente de tehnologie avansata si expertiza acumulata in vasta experienta de curse a inginerilor nostri, asa ca aceasta masina a fost construita pentru a fi extrem de competitiva in orice cursa GT3 din lume", a explicat Takao Katagiri, presedintele consiliului de administratie Nismo.

Propulsat de un motor biturbo V6 de 3,8 litri, noul GT3 are peste 550 de cai putere, forta transmisa rotilor motoare prin intermediul unui cutii de viteze secventiale, in sase trepte. Masina va fi oprita prin intermediul unor frane frontale cu sase pistoane si cu patru pistoane pe rotile din spate.

Nissan va cere nu mai putin de 550.000 de dolari (adica aproximativ 470.123 de euro) pe noul Nissan GT-R Nismo GT3. Producatorul sustine ca va fi nevoie si de componente aditionale, dar tipul si numarul acestora depinde doar de categoria de curse in care intentioneaza sa concureze viitorul proprietar al masinii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Nissan

Newsletter