Noul Ferrari 488 Pista Piloti: doar pentru cei care participa la curse!

2018 Ferrari 488 Pista Piloti

Incepem cu o veste trista: daca nu sunteti inscrisi in oricare dintre programele speciale de curse Ferrari, nu veti putea cumpara aceasta editie speciala. Ati citit bine: noul Ferrari 488 Pista, in forma "Piloti Ferrari", creat de divizia Tailor Made a marcii, este rezervat doar clientilor implicati in eforturile sportive ale producatorului din Maranello si doar celor care participa la cursele auto.

Daca va numarati printre cei norocosi, Ferrari va ofera optiunea de a alege din patru versiuni de culoare: argintiu Nürburgring, negru Daytona, albastru Tour De France si, bineinteles, traditionalul Rosso Corsa.

Indiferent de culoare, varianta Piloti Ferrari este usor de deosebit din punct de vedere vizual de celelalte modele 488 Pista gratie numarului "51" prezent pe caroserie, ca legatura cu legendarul AF Corse 51, masina care a triumfat in editia 2017 FIA World Endurance Championship (WEC), cu Alessandro Pier Guidi si James Calado in cabina.

Aceasta editie speciala Pista beneficiaza de acelasi motiv al drapelului italian ca pe modelul de curse 488 GTE, amintind in acelasi timp si de succesul Ferrari de anul trecut, dar si de aparitia literelor "PRO", care puncteaza clasa in care poate concura.

Printre modificarile vizuale trebuie sa amintim si de gura de aer dorsala finisata intr-o culoare neagra mata, de imaginea fibrei de carbon de pe spoilerul spate, dar si de gurile de aer frontale, care beneficiaza de un finisaj asemanator.

Sa nu uitam nici de modificarile din cabina, scaunele noului Pista fiind imbracate in piele Alcantara neagra, cu un model perforat si drapelul italian amplasat in zona centrala a spatarului.

De altfel, intalnim aceeasi tema tricolora si pe schimbatoarele modelului, dar si pe covorasele din cabina. Acestea au fost create pe comanda pentru versiunea Piloti Ferrari si beneficiaza de "materiale tehnice speciale".

Asemanarile dintre noul Pista si modelul AF Corse 51 continua si in cabina, unde aceleasi cifre apar si la baza volanului masinii. In plus, pragurile interioare sunt fabricate din fibra de carbon, iar placutele de identificare completeaza lista modificarilor interioare.

Noul Ferrari 488 Pista "Piloti Ferrari" a fost prezentat la cea de 86-a editie a Cursei de 24 de ore de la Le Mans, care s-a desfasurat pe circuitul din Sarthe (Franta) si care a fost castigata de Toyota.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Ferrari

Newsletter