Ce aduce nou versiunea de circuit Aston Martin Vantage GTE

2018 Aston Martin Vantage GTE

Sfarsitul de saptamana ce tocmai s-a incheiat ne-a dat psoibilitatea sa admiram noul model Aston Martin Vantage GTE pe celebrul circuit de la Spa Francochamps din Belgia. Asa cum va si asteptati, versiunea de circuit vine cu cateva surprize pe care merita sa vi le prezentam. Stim ca multi dintre voi sunteti curiosi, asa ca va invitam sa ramaneti alaturi de noi si in randurile urmatoare pentru a afla toate detaliile!

In primul rand vorbim despre cateva elemente aerodinamice speciale pe care producatorul le-a adaugat acestei versiuni de circuit. Dar, si mai important decat acestea este versiunea revizuita a unitatii de motorizare V8 pe care o stim de la modelul clasic. Bineinteles, nici elementele de siguranta nu lipsesc de la acest model special, acestea fiind specifice modelelor de clasa GTE.

Din pacate, pana la acest moment nu avem nicio informatie oficiala cu privire la cifrele de performanta pe care le poate inregistra acest model. Insa, daca vrem sa ne gandim la modelul de strada, trebuie sa ne amintim ca acestea beneficiaza de nu mai putin de 510 cai putere, livrati la 6000 rpm, respectiv de un cuplu maxim de 685 NM, disponibili intre 2000 si 5000 rpm. 

Cei de la Aston Martin au inceput sa lucreze la acest nou model dedicat circuitului in luna mai a anului trecut. Lucrurile s-au desfasurat destul de repede, asa ca in luna august deja aveam primele teste la care participa modelul Vantage GTE. Bolidul a fost testat pe nu mai putin de 14 circuite din toate colturile lumii, printre care cele de la Abu Dhabi, Andalucia, Donington Park, Monza, Paul Ricard sau Navarra. Insumand toate aceste teste, modelul in cauza a parcurs peste 35.000 de kilometri. O cifra destul de impresionanta, nu-i asa?! 

Cei de la Aston Martin au ales ca cele doua masini inscrise in concurs sa poarte numerele 95, respectiv 97. Prima dintre ele ii va avea la volan Marco Sorensen, Nicky Thiim si Darren Turner. Ultimul dintre cei trei are un palmares impresionant in cursa de 24 de ore de la Le Mans, fiind triplu castigator in cadrul clasei GTE. Masina cu numarul 97 va fi condusa de Jonny Adam, Alex Lynn si Maxime Martin. Daca numele lui Lynn s-ar putea sa il stiti din cadrul curselor de Formula E, pe Maxime Martin il stiti cu siguranta ca fiind castigator al cursei Spa 24 Hours. 

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter