Volkswagen lanseaza versiunea de performanta Golf GTI TCR

2016 VW Golf GTI TCR

In cazul in care nu erati multumiti de performantele pe care le ofera Golf GTI-ul clasic, cei de la Volkswagen au pregatit ceva special pentru voi. Este vorba despre versiunea de performanta a renumitului bolid german, care poarta numele GTI TCR. Anuntul lansarii acestei versiuni de circuit a fost facut cu ocazia aniversarii a 40 de ani de la debutul primului Golf GTI Mk1, lansat in 1976.

Volkswagen Golf GTI TCR este destinat inca de la bun inceput doar competitiilor automobilistice. Bolidul va fi produs intr-o serie limitata de doar 20 de exemplare, toate dintre acestea fiind deja comandate de echipele participante in circuitul FIA – Touring Car Racing.

Chiar daca, cel mai probabil in aceste conditii, nu veti putea cumpara unul dintre aceste exemplare, va vom prezenta in urmatoarele randuri noul automobil produs de inginerii din Wolfsburg. Asa cum era de asteptat inca de cand am aflat destinatia exclusiva a bolidului GTI TCR, acesta ne este propus la pachet cu o infatisare impunatoare si agresiva.

La nivel de design, putem remarca unele similaritati cu recent prezentatul Golf GTI Clubsport. GTI TCR a avut ca baza de plecare modelul de curse SEAT Leon Cup Racer, beneficiind in acelasi timp de un plus aerodinamic. Printre elementele pe care le ramarcam putem aminti de aripile si pragurile extrem de evazate sau de eleronul spate masiv din fibra de carbon.

La nivelul habitaclului interior, Golf GTI TCR a fost echipat conform unui automobil de circuit: roll-cage si scaune sport. Totodata, bolidul este echipat cu un set de jante cu dimensiuni de 18 inci si cu anvelope speciale marca Michelin.

In ceea ce priveste echiparea noului Volswagen Golf GTI TCR, acesta dispune de o unitate de motorizare TSI pe benzina, cu o cilindree de 2.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 330 cai putere si un cuplu maxim de 410 Nm.

Puterea in cauza este transmisa catre rotile de pe axul frontal prin intermediul unei cutii secventiale cu sase trepte. Avand o greutate totala de putin sub 1250 de kilograme, bolidul este capabil de cateva performante importante.

Astfel, putem vorbi despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in doar 5.2 secunde, in timp ce viteza maxima poate ajunge pana la 230 km/h. Acestea fiind spuse, vorbim despre un timp cu pana la 1.2 secunde mai rapid fata de ceea ce este in stare Golf GTI Performance.

Videoclipul zilei

Newsletter