Salon Auto Los Angeles 2018: Rivian prezinta R1T, un pick-up electric care promite multe

Rivian este un start-up din Statele Unite ale Americii care vrea sa propuna lumii auto un pick-up electric. Modelul poarta numele R1T si este expus incepand de astazi in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles 2018. Modelul electric va intra pe linia de productie incepand cu anul 2020, urmand sa ajunga si pe piata europeana un an mai tarziu. Din punct de vedere al cifrelor tehnice, Rivian R1T arata destul de bine, trebuie sa recunoastem! Haideti sa descoperim impreuna care ar fi surprizele pe care ni le-au pregatit cei de la Rivian!

In primul rand ar trebui sa stim ca Rivian R1T este un model cu o lungime de 5.465 de mm. Acesta este construit pe o platforma speciala care a permis inregistrarea a patru motoare electrice. In aceste conditii, puterea de care va beneficia acest model este una uriasa, de 765 de cai putere. Bineinteles, vorbim si de un cuplu maxim de 1.120 Nm. Din punct de vedere al autonomiei, trebuie sa stim ca vom avea doua versiuni dintre care vom putea opta.

Versiunea de baza va avea 135 kWh si va permite o autonomie de peste 480 de kilometri, ceea ce nu este deloc putin. Insa vom avea posibilitatea de a alege si un acumulator de 180 kWh, care va avea o autonomie de peste 640 de kilometri.

Rivian R1T sta foarte bine si din punct de vedere al cifrelor de performanta. De altfel, la asemenea capacitati tehnice, era si greu sa nu fie asa. Sprintul de la 0 la 160 km/h poate fi posibil de realizat in doar 7 secunde, in timp ce acceleratia de la 0 la 96 km/h va putea fi realizata in doar 3 secunde. Asadar, Rivian R1T promite destul de mult din acest punct de vedere!

Rivian ne mai transmite si ca R1T va fi echipat cu o suspensie pneumatica, in timp ce garda la sol va fi de maximum 360 de mm. De asemenea, unghiul de atac va fi de 34 de grade, in timp ce unghiul de degajare va fi de 30 de grade.

Modelul va fi produs de cei de la Rivian intr-o fosta uzina Mitsubishi din Illinois, a carei capacitate de productie depaseste cifra de 350.000 de unitati pe an. Cei care sunt deja interesati de achizitionarea acestui model, pot depune o precomanda prin achitarea unui avans in valoare de 1.000 de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter