Versiunea plug-in hybrid a SUV-ului Toyota RAV4 isi face debutul la Los Angeles

Versiunea plug-in hybrid a SUV-ului Toyota RAV4 isi face debutul la Los Angeles

2020 Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

In urma cu aproximativ o luna, oficialii Toyota anuntau ca modelul RAV4 va primi in premiera o versiune plug-in hybrid. Ei bine, se pare ca a venit timpul pentru a face cunostinta cu acest nou model, prezentat chiar astazi la Los Angeles! Versiunea PHEV a lui RAV4 a fost asteptata de multi pasionati auto, RAV4 fiind la aceasta ora si cel mai vandut SUV din lume! Asadar, haideti sa descoperim impreuna surprizele pe care ni le-au pregatit cei de la Toyota!

Din punct de vedere al infatisarii exterioare nu avem surprize, versiunea PHEV a lui RAV4 imprumutand practic designul exterior al versiunii hibride. Acelasi lucru se intampla si la nivelul habitaclului, acolo unde nu exista niciun fel de modificari notabile! Singura exceptie pe care o putem remarca la aceasta versiune plug-in hybrid este prezenta slotului pentru incarcarea bateriei.

Mergem mai departe catre partea tehnica, acolo unde trebuie sa spunem ca noul Toyota RAV4 Plug-In Hybrid imprumuta unitatea de motorizare pe benzina Dynamic Force cu patru cilindri de 2.5 litri pe care o regasim si pe versiunea hibrida. Alaturi de un boost convertor, puterea totala a sistemului plug-in hybrid este de 306 cai.

Asadar, putem remarca ca exista o diferenta importanta in comparatie cu versiunea hibrida, care se poate lauda cu doar 222 de cai putere! Bineinteles, noul RAV4 Plug-In Hybrid beneficiaza si de aportul unui sistem de tractiune integrala.

In aceste conditii, si cifrele de performanta sunt ceva mai bune in comparatie cu cele reusite de hibridul clasic. Spre exemplu, acum putem vorbi despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care poate fi realizata intr-un timp de doar 6.2 secunde, spre deosebire de cele 8.1 secunde de care are nevoie versiunea hibrida.

Oficialii Toyota nu au oferit pana la acest moment nicio mentiune clara cu privire la capacitatea acumulatorului Li-Ion, insa stim ca noul model plug-in hybrid va beneficia de o autonomie electrica de 60 de kilometri, conform noilor standarde WLTP. Producatorul tine sa mentioneze la acest capitol ca RAV4 Plug-In Hybrid are o autonomie electrica “mai mare decat a oricarui alt SUV plug-in hybrid concurent disponibil in prezent pe piata”.

Noul model Toyota RAV4 Plug-In Hybrid va fi disponibil pe piata europeana incepand cu a doua jumatate a anului viitor, datele exacte fiind insa diferite de la tara la tara!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI JAPONEZE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Toyota

Newsletter