Mercedes-Maybach dezvaluie noul GLS 600

Mercedes-Maybach dezvaluie noul GLS 600

Dupa o campanie de promovare intens desfasurata pe parcursul ultimelor luni, Mercedes-Maybach a prezentat noul GLS, un model extrem de asteptat de pasionatii auto!

Noul SUV dezvoltat de producatorul german porneste cu o misiune extrem de dificila, avand rivali importanti in segment. Spre exemplu, putem aminti despre Rolls-Royce Cullinan, Range Rover SV Autobiography sau Bentley Bentayga, trei modele care nu mai au nevoie de niciun fel de prezentare.

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, desi are la baza noul GLS, versiunea dezvoltata de Mercedes-Maybach ne aduce cateva surprize. Putem observa de la bun inceput ca grila frontala este complet cromata, integrand elemente pozitionate vertical. De asemenea, elemente cromate mai putem remarca si la nivelul prizelor de aer si pragurilor laterale.

Ramele cromate, difuzorul spate si banda care uneste cele doua stopuri sunt, de asemenea, la randul lor, cromate! Bolidul este echipat cu un set de jante de 22 de inci, insa cei care isi doresc vor putea opta si pentru unele de 23 de inci.

SUV-ul va fi disponibil atat intr-o configuratie cu cinci locuri, cat si intr-o varianta cu patru locuri. Chiar daca ampatamentul va fi acelasi ca al versiunii clasice GLS, pasagerii din spate vor beneficia acum de un spatiu ceva mai generos la picioare.

Modelul dezvoltat de Mercedes-Maybach renunta la ultimul rand de scaune, drept pentru care spatiul pentru cei din spate este mult mai mare. De asemenea, mai trebuie sa spunem ca pasagerii din spate vor beneficia de niste scaune incalzite, extrem de confortabile, ventilate si cu functie de masaj. Totodata, germanii anunta ca au creat special pentru acest model un parfum nou!

Singura versiune disponibila pentru modelul GLS al celor de la Mercedes-Maybach este echipata din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare V8 cu capacitate de 4.0 litri, capabila sa dezvolte 558 de cai putere si un cuplu maxim de 730 Nm. De asemenea, SUV-ul va fi echipat si cu un sistem mild-hybrid EQ Boost.

Bineinteles, bolidul beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala 4Matic, in timp ce transmisia este realizata prin intermediul unei cutii de viteze automate cu noua trepte. SUV-ul mai este echipat inca din standard cu o suspensie pneumatica, pe lista de optionate aparand chiar si E-Active Body Control.

Din punct de vedere al cifrelor de performanta, Mercedes-Maybach GLS 600 ne promite o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in 4.9 secunde. Totodata, viteza maxima a acestuia este limitata electronic la 250 km/h.

VIDEOCLIPUL ZILEI