Aston Martin prezinta primul SUV din portofoliu - DBX

Salonul Auto de la Los Angeles din aceasta toamna ne face cunostinta cu unul dintre cele mai asteptate modele ale acestui an, si anume DBX, primul SUV din istoria Aston Martin.

2020 Aston Martin DBX

Britanicii de la Aston Martin au prezentat la mijlocul acestei saptamani in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles noul model DBX, primul SUV din istoria de peste o suta de ani a marcii. Asteptarile sunt extrem de mari, producatorul britanic punandu-si toate sperantele in noul DBX! In cazul in care se va dovedi un model de succes, DBX ii va ajuta pe cei de la Aston Martin sa depaseasca perioada dificila din punct de vedere financiar cu care se confrunta la aceasta ora.

Aston Martin DBX a fost dezvoltat pe o platforma complet noua, beneficiind de o structura usoara bazata pe aluminiu. Gratie acesteia, masa totala a lui DBX este extrem de scazuta, de doar 2.245 de kilograme.

De asemenea, oficialii Aston Martin sustin ca aceasta platforma a permis si obtinerea unor performante aerodinamice foarte bune atat pe sosea, cat si in off-road. Garda la sol a noului DBX este de 190 de mm, insa aceasta poate ajunge pana la o valoare maxima de 235 de mm prin utilizarea unei suspensii adaptive, a unui sistem electric de control si a unor amortizoare adaptive electronice.

Spatiul de la interior este unul generos, tot noua platforma facandu-se responsabila la modul pozitiv si pentru aceasta reusita! La nivelul habitaclului, britanicii au optat pentru un design nou pentru volan, care include acum padele pentru schimbarea manuala a treptelor cutiei de viteze automate cu noua rapoarte.

Totodata, putem remarca ca scaunele sunt bazate pe cele disponibile pe modelele DB11. SUV-ul este echipat cu un instrumentar de bord digital cu ecran TFT cu dimensiuni de 12.3 inci. De asemenea, observam si un ecran principal care este pozitionat central si care are o diagonala de 10.25 inci.

Din punct de vedere tehnic, Aston Martin DBX este echipat cu o unitate de motorizare pe benzina twin-turbo, cu capacitate de 4.0 litri, imprumutata de la modelele DB11 si Vantage. In urma modificarilor operate de specialistii producatorului britanic, acest propulsor este capabil sa dezvolte nu mai putin de 550 de cai putere si un cuplu maxim de 700 Nm. In aceste conditii, DBX promite o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in 4.5 secunde, in timp ce viteza maxima poate ajunge pana la 291 km/h.

Noul Aston Martin DBX este deja disponibil pentru comanda, insa primele livrari se vor face abia in al doilea trimestru al anului viitor. Britanicii au anuntat deja si pretul de pornire al lui DBX pe piata din Germania, acolo unde va costa 193.500 de euro!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter