Volkswagen prezinta noul concept electric ID Space Vizzion

Volkswagen a dezvaluit astazi in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles conceptul electric ID Space Vizzion, versiunea de serie a acestuia urmand sa fie lansata cel mai probabil in anul 2021!

2019 VW ID Space Vizzion Concept

Portofoliul ID al celor de la Volkswagen ajunge acum la nu mai putin de 7 modele, conceptul ID Space Vizzion fiind prezentat in aceste zile la Los Angeles Auto Show 2019. Conform producatorului german, noul concept imbina calitatile aerodinamice ale unui Gran Turismo cu spatiul generos de care beneficiaza un model de tip SUV.

Noul concept ID Space Vizzion este dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen. Versiunea de serie a lui ID Space Vizzion va fi prezentata in 2021 si va fi disponibila atat pe piata europeana, cat si in Statele Unite si in China.

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, trebuie sa mentionam inca de la bun inceput ca acest concept ID Space Vizzion nu beneficiaza de grila clasica, specialistii constructorului german mizand pe optimizarea aerodinamicii. Totodata, mai putem remarca ca si farurile sunt foarte inguste si unite prin intermediul unei bare orizontale iluminate, in spatele acestei decizii stand aceeasi optimizare a aerodinamicii pe care o mentionam mai devreme.

Asa cum ne spunea si producatorul, spatiul de la interior este destul de generos, similar cu cel oferit de un model SUV. Toate functiile si setarile de la nivelul habitaclului sunt accesate prin intermediul unui ecran touch cu dimensiuni de 15.6 inci, amplasat orizontal in partea centrala.

Ceea ce este insa interesant este ca cei de la Volkswagen au mizat de aceasta data pe un sistem Head Up Display in dauna unui instrumentar de bord digital sub forma unui Virtual Cockpit, acesta folosind elemente de realitate augmentata.

Noul concept Volkswagen ID Space Vizzion este echipat din punct de vedere tehnic pe puntea spate cu o unitate de motorizare electrica, capabila sa dezvolte nu mai putin de 272 de cai putere. In schimb, oficialii Volkswagen au tinut sa mentioneze ca este posibil ca modelul de serie sa beneficieze de un motor electric suplimentar, care ar urma sa fie montat pe puntea fata.

In aceste conditii, sistemul ar ajunge sa dezvolte un total de 360 de cai putere! Cu o asemenea echipare tehnica, germanii au sustinut ca noul concept ID Space Vizzion este capabil sa reuseasca un sprint de la 0 la 100 km/h intr-un timp de doar 5.4 secunde!

ID Space Vizzion mai este echipat si cu o baterie cu o capacitate de 82 kWh, care ofera o autonomie de 590 de kilometri, conform standardelor WLTP!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: VW

Newsletter