Noua generatie Mazda3 a fost prezentata astazi la Los Angeles

Mazda a prezentat astazi la Los Angeles noua generatie Mazda3, cea de-a sasea, care vine cu un design imbunatatit, cu o serie de tehnologii noi si cu un nou motor pe benzina Skyactiv-X cu aprindere prin compresie. Noua generatie a fost anticipata inca din urma cu un an de conceptul Kai, insa acum avem toate datele care va intereseaza despre noile modele. Haideti sa descoperim impreuna ce surprize ne-au pregatot niponii de la Mazda.

In primul rand, trebuie sa stim ca noua Mazda 3 este disponibila in doua versiuni - hatchback si sedan. Prima are o lungime de 4.459 de mm, in timp ce cea de-a doua are o lungime de 4.662 de mm. Noile modele sunt dezvoltate pe baza noii platforme Skyactive Vehicle Architecture.

In partea frontala vom putea observa o grila de dimensiuni generoase si niste blocuri optice cel putin interesante, cu un design foarte simplu, dar care arata “complicat”. Daca vorbim despre sedan, ne putem referi in principal la o masina simpla, dar in acelasi timp foarte eleganta. Si hatchback-ul arata extrem de bine, fiindu-i oferita si o noua culoare de caroserie - Polymetal Gray.

Mergand spre interior vom observa ca cei de la Mazda nu au vrut deloc sa se complice, ba chiar din contra. Totul este extrem de simplu si confortabil, aratand de asemenea extrem de bine. Gasim la interior in mod standard un ecran central de 8.8 inchi si un sistem audio cu 8 boxe, insa va spunem ca puteti opta si pentru un sistem audio Bose cu 12 boxe.

Din punct de vedere tehnic, stim deocamdata ca noul Mazda 3 va utiliza motoare pe benzina din gama Skyactive-G de 1.5, 2.0 si 2.5 litri. Din pacate, pana acum nu stim si valorile tehnice ale acestor motoare, asa ca nu avem cum sa va spunem mai multe. De asemenea, avem si un motor diesel Skyactiv-D cu capacitate de 1.8 litri, despre care, la fel, nu stim nimic. Mazda 3 este primul model Mazda care este echipat cu noul motor pe benzina Skyactiv-X, care combina avantajele oferite de un motor pe benzina si unul diesel.

Modelele noii generatii Mazda 3 sunt echipate extrem de bine si din punct de vedere al sistemelor de siguranta. In afara celor clasice, putem aminti acum de Driver Monitoring, care poate detecta cat de obosit este soferul la volan. De asemenea, noile modele sunt echipate cu Front Criss Traffic Alert si cu Cruising & Traffic Support. Din echiparea standard mai face parte acum si un airbag pentru genunchi pentru sofer.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mazda

Newsletter